Poslovni kutak

Pripazite na neprikladan sadržaj – Twitter i Facebook kao najbolji način za pronalazak posla!

Napisao admin

54 posto poslodavaca koristi Twitter kako bi pronašli buduće zaposlenike, 66 posto njih koristi Facebook, a nevjerojatnih 93 posto koristi LinkedIn
89 posto njih tvrdi kako je upravo LinkedIn stranica koja ima najpouzdanije kandidate, a slijede ju Facebook (25%) i Twitter (15%)


Žena ( Foto: Cure.ba )

SVOJ Twitter očistite od neprikladnih “šaljivih” statusa, a na Facebooku zadržite samo fotke na kojima djelujete krajnje profesionalno jer je najvjerojatnije da ćete svoj sljedeći posao dobiti upravo preko maloprije spomenutih društvenih mreža.
Naime, čak 54 posto poslodavaca koristi Twitter kako bi pronašli buduće zaposlenike, 66 posto njih koristi Facebook, a nevjerojatnih 93 posto koristi LinkedIn.
Istraživanje je sprovedeno na više od 1000 ljudi, uključujući poslodavce i potencijalne zaposlenike. 73 posto ispitanika je izjavilo kako su uspješno pronašli radnike koristeći društvene mreže, dok 89 posto njih tvrdi kako je upravo LinkedIn stranica koja ima najpouzdanije kandidate, a slijede ju Facebook (25%) i Twitter (15%).
Porast je zapošljavanja preko ovih mreža olakšao cijelu stvar nezaposlenima i poslodavcima. “Nastavljamo s ovakvim načinom potrage za radnicima jer je efikasniji od pregledavanja hrpe životopisa i zamolbi. Također, podiže se kvaliteta zapošljavanja jer se ljudi na poslu dobivenim na ovaj način zadržavaju dulje nego što je to slučaj sa klasičnom potragom”, izjavio je Dan Finnigan, direktor agencije za zapošljavanje.

cure.ba

Komentari

komentara