Poslovni kutak

3 ključna pokazatelja da je vrijeme da promijenite sadašnji posao

Posao - RTL.hr
Napisao H. H.

Ukoliko se istog trenutka pronađete u našem tekstu, spremite se da odmah krenete u traženju novog (bez izgovora)…

Bilo da tek započinjete svoju karijeru ili ste već dugogodišnja radnica, ponekad je zaista potrebno da zastanete i zapitate se da li ste na pravom mjestu. Ako niste zadovoljne trenutnim poslom, a jedino što vas zadržava je plata, vrijeme je da napravite neke promjene.

Evo koje stavke treba da uzmete u obzir prije nego donesete svoju odluku…

Vođstvo firme u kojoj se nalazite

Menadžment firme koji podstiče svoje zaposlene da razvijaju svoja znanja i napreduju je ključan je za dobrobit radnog mjesta i zadovoljstvo radnika. Ako nikako niste zadovoljne svojim nadređenima i smatrate kako ne cijene vaš rad i ne ostavljaju mjesta da napredujete, vrijeme je da ponovno preispitate lične vrijednosti i razmislite o ažuriranju svoje radne biografije.

Organizacija firme u kojoj radite

Ako se vaše vrijednosti i stavovi ne podudaraju s onima koje zastupa firma za koju radite, to je veliki problem koji vam iz dana u dan stvara nezadovoljstvo i stres. Raditi ono što volite i podržavate je osjećaj koji ne smijete sebi uskratiti.

Posao vam više nije izazov

Niste zainteresovane za svoj posao i potpuno vam je dosadan i beznačajan? Vrijeme je da razmislite ne samo o mijenjanju radnog mjesta, već i profesije. Uvijek se možete obratiti službama koje sprovode stručno savjetovanje kako bi vas usmjerile ka putu koji bi vama mogao više da odgovara i ispunjava vas, piše “Index“.

Komentari

komentara