Ljubav i veze

Osjećanja među partnerima! – 6 načina da otkriješ šta stvarno osjećaš prema njemu!

Napisao admin

Niste sigurni šta tačno osjećate prema muškarcu?


Foto:arhiva

1. Seks: Svaki aspekt vašeg odnosa vrti se oko seksa. Drugim riječima, vaša primarna motivacija za ostajanje s tom osobom je fizičke prirode. U ljubavi je to vrijednost trenutaka koje provodite s tom osobom. Tako će s vremenom seks postati dosadan, a vi ćete samo da potražite nešto bolje na drugoj adresi.

 

2. Fizički izgled: Za ljude koji osjećaju samo požudu, najbitiniji je fizički izgled,  dok je sasvim drugačija situacija kada se zaljubite. U tom slučaju mnogo je  važnije ono što se krije ispod odjeće.

 

3. Život u bajci: Stabilniji odnos zahtijeva to da oboje izvadite baš sve karte na sto, što uključuje i dobre i loše strane. Kada je u pitanju samo strast, skloniji smo idealizovanju partnera i sebe, odnosno usredsređivanju samo na one osobine koje odgovaraju našim fantazijama.

 

4. Prijateljska faza: Većina parova u romantičnim odnosima prije veze su imali prijateljsku fazu pa nisu završili odmah u krevetu. Ta faza omogućila im je da se bolje upoznaju, što je bio temelj za nešto više.

 

5. Nesigurnost: Kada smo u ljubavi, nije nam teško s partnerom da podijelimo i najdublje tajne, bez straha od osude. A ako osjećate ovakvu vrstu straha kada ste s njim, povjerenje između vas dvoje je površno, što i nije temelj za ozbiljnu vezu.

 

6. Budućnost: U ovom odnosu vi nemate baš nikakvih planova za budućnost s njim. Kada nešto osjećamo prema nekome, pravimo planove i strepimo nad time hoće li se oni ostvariti onako kako želimo. Pod time se podrazumijeva da vodimo računa o željama i potrebama partnera. No, ako kod vas to nije slučaj, sve je jasno.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara