Ljubav i veze

Često zaobilaze prave razloge! – Muški izgovori za prekid veze

Napisao admin

Kada je riječ o raskidu, muškarci uglavnom izbjegavaju direktan razgovor i, iz njima znanih razloga, izbjegavaju otkriti zašto više ne žele biti s partnericom. Biraju izgovore jer ne žele povrijediti nježniji spol, ali i da bi izbjegli moguću dramu.


Foto:arhiva

1. Nisam spreman za vezu

Nespremnost za ozbiljnu vezu može biti opravdanje jedino kada faza kratkotrajnih druženja ne preraste u nešto ozbiljnije. Ali, ako ste mjesece proveli u razmjeni najintimnijih trenutaka, ovakva izjava je čista laž.

 

Muškarci ovim izgovorom samo potvrđuju svoju neozbiljnost i nespremnost da se vežu, a stručnjaci savjetuju da je veza s takvim čovjekom čisto gubljenje vremena i truda. Vaš odnos je njemu najvjerojatnije bio samo zabava, a izgovor nespremnosti za vezu 44 posto muškaraca iskoristilo je kao za sebe najbezbolniju opciju raskida.

 

2. Zaslužuješ bolje od onog što ja mogu da ti pružim

Kako bi iz veze izašli čistog obraza, muškarci su spremni sebe staviti u poziciju žrtve, pa će tako kao izgovor za raskid često istaći da oni partnerici ne mogu pružiti onoliko koliko zaista zaslužuje. Situaciju raskida preokreću u priliku za novi početak voljene s drugim partnerom, a ovakav način prekida ljubavi bira 32 posto muškaraca.

 

3. Problem je u meni, ti si savršena

Sposobnost da se izmigolje iz veze bez prevelike drame muškarcima itekako ide od ruke, posebno kada nonšalantno krivnju preuzimaju na sebe. Naravno, tu se prije svega radi o stvaranju prividnog osjećaja sigurnosti u namjeri da svoju partnericu ne ozljede. Izgovor “ti si super, ali ja te nisam vrijedan” je lažan izgovor, pomoću kojeg je čak 24 posto muškaraca okončalo vezu.

zenstvena.com

Komentari

komentara