Ljubav i veze

Preduhitrite ga – Šest znakova da vaš dragi planira raskid

Napisao admin

Prema nedavno sprovedenom istraživanju tek polovina muškaraca se osjeća dovoljno hrabrim da priznaju ženi da su nezadovoljni u vezi i da razmišljaju o tome da je ostave. Nemojte čekati da saznate koji tip je vaš muškarac, već ga preduhitrite.


Ljubavni par (Foto: Cure.ba)

Muškarci se ređe odlučuju na raskid nego žene, ali kada se to desi, nemaju petlju da to i priznaju. Tek polovina muškaraca, prema nedavno sprovedenom istraživanju, oseća dovoljnu dozu hrabrosti da izuste nežnijoj polovini da nisu zadovoljni vezom i da žele da prekinu svaku priču.

Međutim, mudre žene znaju da prepoznaju kada situacija postaje alarmantna i učine sve kako bi svojeg frajera zadržale pored sebe. Evo šta treba da znate kako biste postali jedna od njih.

Kupovanje zabavnih uređaja

Zanimanje za LCD ekrane, računare i sličnu opremu svojstveno je većini muškaraca, ali iznenadno interesovanje za njih može da bude pokazatelj da vam je odnos u krizi.

Romanopisac i ljubavni savetnik Čarls Bekster otkriva kako se muškarci često nesvesno naoružavaju zabavnim sadržajima koji im odvlače pažnju od problema u životu. Ako vaš partner odjednom svaku noć igra igrice, zabavlja se uz kućni bioskop ili surfuje po internetu u potrazi za novim stvarima, moguće je da priprema teren kako bi imao razonodu u usamljenim danima nakon raskida.

Tihe večere

Iako je ponekad sasvim prirodno sedeti i večerati u tišini, ćutnja tokom romantične večere na kraju zahtevne radne nedelje i nije baš normalna stvar. Sumnje su još veće ako vi pokušavate da inicirate razgovor, a za uzvrat dobijate samo kratke i jednosložne odgovore iz kojih je nemoguće nastaviti komunikaciju.

Izbegavanje svađa

Iako su svi ponekad skloni izbegavanju svađa, u onom trenutku u kojem muškarac po ko zna koji put zaredom okreće leđa, nezainteresovan za ono što imate da kažete, treba da shvatite da ste u problemu. U zdravim odnosima partneri iskazuju svoje nezadovoljstvo rečima, ali okrenuti leđa može samo onaj koga nije strah da će druga strana otići. Vrlo moguće da njega jednostavno nije briga.

Znate previše o koleginici s posla

Ako se sve više priča vrti oko jedne te iste ženske koleginice s kojom se vaš partner navodno jako dobro slaže, vreme je da se upali lampica za uzbunu. Čak i ako on to prijateljstvo predstavlja kao nevino ili vas čak možda i upozna s njom, izgradnja bliskih odnosa, dopisivanja i druženja s koleginicom koja mu okupira pažnju tipičan je primer emocionalne nevere.

Bespotrebno izazivanje svađe

Dranje zbog gluposti i izazivanje svađe zbog sitnica koje mu navodno idu na živce samo su paravan iza kojeg se kriju istinski problemi. Ne nasedajte na jeftine trikove već ga otvoreno pitajte o čemu se zapravo radi i nabrojite sve situacije kojih se sećate u kojima je on izazvao svađu, kako biste ga razoružali argumentima i došli do srži samog problema.

Ne zanimaju ga nova iskustva s vama

Ako vam se svaki dan odvija prema već ustaljenom rasporedu, i to ne zato što ste vi to tražili, tada muškarac vašu vezu nesumnjivo dovodi u pitanje. Bilo da vas uzima zdravo za gotovo ili to čini namerno, ključ uspešne veze je sticanje novih iskustava u kojima vaše poznanstvo i broj zajedničkih doživljaja raste. Ukoliko toga nema, nesumnjivo je da vam se smeši raskid. Porazgovarajte sa njim.

telegraf.rs

Komentari

komentara