Ljubav i veze

Izbjegavajte ih – Stvari koje radite a zbog kojih će muškarac pobjeći od vas!

Napisao admin

Dobar i sretan odnos predstavlja veliko zadovoljstvo za oba partnera.


Ljubavni par (Foto: Cure.ba)

Ipak, postoje sitnice koje vam mogu zagorčati život i udaljiti vas od voljene osobe. Pokušajte da ih izbegnete.

Evo koje to sitnice narušavaju harmoniju:

Želja za stalnim menjanjem partnera

Jeste li jedna od osoba koje na partneru primećuju mnoge stvari koje bi rado promenili? Potpuno je razumljivo da ima stvari koje vam smetaju. Ako vas partner s određenim ponašanjem ljuti to mu svakako treba reći.

Postoje stvari koje su jednostavno deo svih nas i teško ćemo ih promeniti jer je to jednostavno tako te nikakva “savršena” ljubav to ne može promeniti.

Ako vam previše smetaju ponašanje i stavovi koji nisu slični vašima, zapitajte se jeste li možda previše egoistični i želite da je sve po vašem te jeste li vi zapravo ti koji nisu spremni na kompromis. Partnera je najbolje prihvatiti takvog kakav je sa svim manama i vrlinama jer niko nije savršen. Ukoliko to ne možete, razmislite ima li smisla biti s osobom čije vam ponašanje toliko smeta.

Slaba komunikacija

Prepirke i sukobi mišljenja mogu biti vrlo produktivni za vašu vezu, naravno, ukoliko poštujete partnerove argumente i ne upadate u reč. Svađe koje se događaju na primitivnom nivou s uvredama, vrištanju u javnosti ili ispadima besa učiniće vezu lošom.

Napadate li partnera ne argumentima bez realne osnove ispašćete nezreli i agresivni, što sigurno neće uroditi racionalnim rešenjem. Nikada ne zaboravite kako se ružne reči i osude dugo pamte te će sigurno povrediti osobu kojoj su upućeni.

Stručnjaci savetuju da nikada ne kritikujete čovekovu ličnost već njegove reči i dela. Nije stvar vašeg ega, stvar je u tome da lepo objasnite šta vas tačno uzrujava i ljuti. Kada se usmerite na celu paletu stvari koje vam smetaju iz toga sigurno nećete dobiti nikakvo produktivno rešenje.

Ljubomora

Koliko god voleli partnera i želeli sa njim da provodite svaki slobodan trenutak vrlo je važno da svako od nas ima vreme za sebe. No, takvu ravnotežu u trenutku može poremetiti ljubomora.

Mnogi su partneri, zbog straha da ne izgube voljenu osobu skloni ljubomornim ispadima u trenucima kada njihova ljubav nije pored njih ili pak kada se posveti starim prijateljima pa čak i bivšim partnerima. Ovakav odnos nikako nije dobar i samo je pitanje vremena kada će se naoko male trzavice pretvoriti u velike probleme.

Svako od nas ima svoje hobije, prijatelje i ostale stvari iz prošlosti koje su ga činile i čine ga srećnim i zato nikada nemojte zanemariti svoje stare prijatelje i stvari koje vas vesele jer u protivnome gubite deo sebe. Šta se ljubomore tiče, znajte da ključ uspešne veze leži isključivo u poverenju i komunikaciji.

zadovoljna.hr

Komentari

komentara