Ljubav i veze

jedan zavodljivi pogled – Mali vodič kroz erogene zone

Napisao admin

Nekada je dovoljan samo jedan zavodljivi pogled, samo kapljica mirisa ili samo jedan dodir kako bi se strasti razbuktale i rasplamsale vašu inače bujnu maštu. Dodir je, zapravo, neka vrsta umjetnosti kada ga dijelite sa partnerom koji vas toliko inspiriše da budete kreativni dok sami u kući ili možda čak pod vedrim nebom poklanjate sebe jedno drugom.


žena (foto:cure.ba)

Da biste sebi i svom partneru priredili nezaboravno veče, kako biste znali gdje je meta kada želite da ga dodirnete tako da poludi od zadovoljstva, pratite ovaj naš vodič kroz erogene zone koje često nepravedno bivaju zapostavljene…

Usne 

Usne su nepresušni izvor strasti. Vrste poljubaca su izuzetno raznovrsne, pa u zavisnosti od toga za šta se odlučite u datoj prilici, on može biti nježan, uslovno rečeno grub do izvjesne granice, partnera možete dodirivati isključivo usnama ili pak pribjeći metodi francuski poljubac. I usnama ne pašu dobro samo usne, već i drugi dijelovi partnerovog tijela, naročito kada su žene u pitanju s obzirom da su osjetljive od glave do pete. 

Noge i ruke 

Noge i ruke su često zanemarivani dijelovi tijela kada se radi o predigri. Međutim, oni koji ipak posvećuju pažnju ovakvim dodirima vrlo dobro znaju šta se tim zanemarivanjem propušta. Unutrašnjost ruku, predio oko pazuha, kao i unutrašnjost butine, naročito ženske, vrlo su osjetljive zone čijim se dodirivanjem nivo užitka podiže. Ipak, ovo ne bi trebalo praktivovati ako je partner suviše golicljiv. 

Leđa 

Masaža leđa nije rezervisana samo za trenutke odmora i opuštanja poslije napornog radnog dana tokom kog vam je kičma bila u nepravilnom položaju. Mnogima ipak više prijaju dodiri partnera duž čitavih leđa i to ne samo nježni dodiri prstima već usnama. Zavrtite mu/joj um nježno šetajući usnama duž njegove/njene kičme. Na to je naprosto nemoguće ostati ravnodušan i ne dati nikakvu povratnu reakciju. 

Vrat 

Poljupci po vratu izazivaju pravu erupciju strasti, naročito kod žena kojima je taj predio mnogo osjetljiviji nego kod muškaraca. S toga, tokom predigre nikako nemojte zaboraviti da ovoj zoni posvetite bar nekoliko minuta nježnih dodira usnama. Ako već niste, uvjerićete se i sami u djelotvornost. 

Uši 

Uši i predio iza njih takođe su jedna od erogenih zona. Istraživanjima se došlo do podataka da veliki broj muškaraca i žena toliko uživa prilikom stimulacije ovog dijela tijela da mnogi ne mogu da se strpe i da već tada doživljavaju orgazam. Ne propustite da prilikom tih vatrenih poljubaca svom partneru šapnete nešto romantično ili možda čak nešto prljavo, vi sigurno znate šta najviše voli u kom trenutku.

Stopala 

Što se tiče stopala, mnoge žene naprosto obožavaju kada im partner priušti masažu istih. To ne samo da ih opušta, već ih i izuzetno uzbuđuje. Međutim, postoji i ona grupa žena koje to poprilično iritira, pa stoga ne insistirajte uvijek poštopoto da joj masirate stopala. Što se muškaraca tiče, na njih masaža stopala ne djeluje stimulativno u seksualnom smislu, tako da, dame, ne gubite vrijeme, zaobiđite ih. 

Stomak 

Stomak je jedno od onih mjesta na kojima se definitivno treba zadržati kada je predigra u pitanju. Kod žena milovanje stomaka djeluje vrlo stimulativno, naročito poljupci u predjelu pupka. Ni muškarci nisu ravnodušni, naročito kada znaju da bi ruka svakog trenutka mogla da vam sklizne. 

Dakle, vrijeme je da krenete u potragu za skrivenim blagom, blagom u formi neobuzdane stasti koja će učiniti da se osjećate kao da ste vi i vaš partner sami na ovome svijetu i da se trenutak nikada neće završiti.

cure.ba

Komentari

komentara