Ljepota

Savjeti – Pripremite kožu za hladnije vrijeme

Napisao admin

Iako bi mnogi rado produžili ljeto, jesen nam je stigla. Baš ako što sve ostalo prilagođavate hladnijem vremenu, to biste trebali učiniti i sa njegom kože. Potrebe kože mijenjaju se sa promjenama vremenskih prilika, pa biste kožu trebali pripremiti za hladnije vrijeme.


Žena (Foto: Cure.ba)

Čišćenje – Ako ste tokom ljeta koristili gel za čišćenje lica, vrijeme je da ga zamijenite nešto „težim“ preparatima za čišćenje. Losioni su odličan izbor jer ne isušuju kožu i pomažu joj da zadrži vlagu.

Hidratacija – Kada temparture počnu padati, vašoj koži je potrebna vlaga, što znači da se trebate fokusirati na hidrataciju. Ako ste tokom ljeta koristili laganije kreme za lice i losione za tijelo, vrijeme je da ih zamijenite nešto kremastijim i intenzivnijim hidratantnim preparatima. 

Piling – Recite zbogom začepljenim porama i sivoj, beživotnoj koži.

Redovno radite piling – jednom ili dvaput sedmično. Uz redovan piling nwe samo da ćete imati zdraviji, nježniji i blistaviji ten, već će i proizvodi za njegu prodrijeti mnogo lakše u kožu kada odstranite odumrle stanice.

Zaštita – Samo zato što je ljeto gotovo, ne znači da možete zaboraviti na zaštitu od sunca. Nikada ne biste trebali zanemarivati štetan utjecaj sunčevih zraka, bez obzira na godišnje doba. Prije izlaska iz kuće, čak i kada je vrijeme oblačno i tmurno, obavezno nanesite kremu za saštitinim faktorom.

 

cure.ba

Komentari

komentara