Ljepota

Savjeti – Kozmetički proizvodi koje morate imati u torbici

Napisao admin

Neke žene vole da nose sve i svašta u torbici, ali neke stvari su zaista i neophodne.


Torbica ( Foto: Cure.ba )

Mnoge su žene to prošle. Izašle su iz kuće bez šminke i naletjele na nekoga pred kim žele izgledati najbolje. Ili su jurile na poslovni sastanak i shvatile da im se razlila maskara i koža im se cakli od viška masnoće.
 
Upravo zbog navedenih situacija, ovo su četiri kozmetička proizvoda koja svaka žena mora imati u torbici.
 
Maramice za upijanje viška masnoće
Svježa koža je in, ali masna nikako. Upijajuće maramice su obavezne za uklanjanje suvišne masnoće s lica. Pomoću njih ćete dobiti osvježeno lice bez suvišnog sjaja.
 
Pamučni štapići za uši
Ovi mali pomagači dobro će doći za cijeli niz brzinskih popravaka, uključujući uklanjanje razmazane šminke oko očiju, ili nanošenje sjenke za oči, ajlajnera i karmina. Možete ih čak koristiti i za privremeno prikrivanje sijedih dlaka. Umočite štapić u sjenku koja odgovara vašoj boji kose i prelazite preko sijede dok ne nestane.
 
Karmin
Svakom se ponekad dogodi da izleti iz kuće prije nego što stigne da se našminka. Karmin zato spada među obaveznu opremu, jer može služiti kao ruž, ali i rumenilo.
 
Mini-pakovanje losiona za ruke
Vremenski uslovi i stalno pranje ruku ostaviće posljedice na koži ruku. A ništa nije gore od suhih, ispucalih ruku. Pa prije nego što se rukujete sa potencijalnim budućim šefom ili šeficom, pobrinite se da su vam ruke propisno hidratizovane. Losion za ruke može poslužiti i za brzi popravak podivljale kose. Stavite kap do dvije na dlanove, protrljajte i prođite kroz problematične vrhove kose.

cure.ba

Komentari

komentara