Ljepota

Investirajte u kvalitetan proizvod – Što svaka žena mora imati u kozmetičkoj torbici

Napisao admin

Neki su proizvodi gotovo beskorisni i vjerojatno će im rok trajanja isteći prije nego uspijete potrošiti jednu desetinu, no postoje i oni koje bi apsolutno svaka žena trebala imati. Donosimo koji su to!


Kozmetička torbica (foto: cure.ba)

Znamo da je jaaako teško odoljeti svim tim prekrasnim proizvodima u parfumerijama, pogotovo kada se radi o proizvodu vrhunske kvalitete koji još k tome dolazi u divnoj ambalaži…No dobro razmislite imate li doista višak novca. Ako nemate, investirajte u proizvode za koje je poželjno da ih imate u svakom trenutku i za koje doista vrijedi dati novac.

1. Hidratantna krema

Nanošenje pudera na suhu i ispucalu kožu moglo bi se usporediti s bojenjem starog, istrošenog drvenog poda. Ni jedno ni drugo neće izgledati dobro. Prvo i osnovno u što trebate uložiti je kvalitetna krema koja će nahraniti vašu kožu, zagladiti je i vratiti joj vlažnost. Korištenjem hidratantnih krema i losiona osiguravate da vaša koža nikada ne presuši i ne ispuca. Izbjegavajte kreme koje su preteške i premasne jer će vam začepiti pore. Dodatna pogodnost dobre kreme je zaštitni faktor SPH. On u hidratantnoj kremi nije nužan, ali je svakako dobrodošao.

2. Korektor

Osim ako vas majka priroda nije obdarila savršenim tenom, korektor će vam uvijek dobro doći kako bi vam pomogao sakriti mrlje, ožiljke ili podočnjake. Najpostojaniji i s najvećom moći prekrivanja su oni koji dolaze kruti, u sticku. Pazite na nijansu koju ćete odabrati. Pravilo je da nijansa korektora treba biti pola tona svjetlija od vaše kože, pogotovo ako ga koristite prvenstveno u borbi protiv podočnjaka. Postoje i korektori u zelenoj i žutoj boji, namijenjeni točno određenim problemima. Zeleni tonovi ublažit će crvenilo, a žuti odlično neutraliziraju ljubičaste tonove poput masnica. Nakon nanošenja korektora, obavezno ga lagano razmažite spužvicom i potom nanesite puder.

3. Puder

Šminka bi trebala djelovati prirodno i što neprimjetnije pa je važno pronaći puder koji vam savršeno odgovara. Nijansu birajte pažljivo. Osim na lice, malo pudera nanesite i na vrat i dekolte kako biste postigli ujednačen ten. Izbjegavajte teške pudere koji su premasni, začepit će vam pore i više vam odmoći nego pomoći. Poštujte godine za koje je određeni puder namijenjen. Puderi za zreliju kožu imaju veću moć prikrivanja, ali po svom sastavu nisu namijenjeni mladoj koži koja pod takvim puderom neće moći disati.

4. Sjenilo za oči

Bilo da volite ono u olovci, kremi ili prahu, odgovarajuće sjenilo može puno doprinijeti vašem izgledu. Uvijek imajte dvije ili tri nijanse sjenila koje vam odgovaraju. Sjenila neutralnih, prirodnih nijansi, kao što je bež, otvorit će vam pogled i djelovat ćete odmorenije i zdravije. Svijetle nijanse idealne su za dan i pašu uz svaku boju očiju. Vedre i tamne nijanse primjerenije su za večernje izlaske i treba pažljivo odabrati boju koja odgovara vašim očima. Plavim očima odlično će pristajati vedre, jarke boje, a smeđim zlatni i bakreni tonovi. Prije nanošenja sjenila, na kapke obavezno nanesite malo podloge ili pudera kako bi sjenilo bilo što postojanije.

m

5. Make up četkice

Bez alata nema ni zanata. Tako je i sa šminkanjem. Osim što ćete šminku četkicama puno preciznije nanijeti, izbjeći ćete izlaganje lica prljavštini, masnoći i bakterijama s ruku. Četkice koje su poželjne u svakoj kozmetičkoj torbici su četkica za rumenilo, za sjenilo, za ruž za usne, za puder te četkica za češljanje trepavica i obrva. Prije nego kupite set make up četkica, isprobajte kakve su kvalitete. Sve bi dlačice trebale biti uredne i pomicati se u istom smjeru. Najbolje četkice su one od prirodne dlake. Nisu nimalo jeftine, ali barem znate da kupujete pravu stvar.

6. Rumenilo

Jako je važno izabrati savršenu nijansu i znati ga nanijeti na ispravan način. Nijansu rumenila nemojte birati na temelju toga koja vam se boja dopada, već na temelju toga kakav ten imate. Ako ste svijetle puti, koristite roskaste nijanse, a ako ste prirodno tamnoputi, izaberite breskvaste tonove ili nijansu vina. Imate li Normalnu ili masniju kožu, bolje će vam odgovarati rumenilo u prahu ili kamenu, dok je rumenilo u kremi primjerenije za suhu kožu. Rumenilo nanosite isključivo na jagodične kosti, nipošto na cijele obraze.

7. Maskara

Lijepe i uredne trepavice privući će svaki pogled. Iako oči najzavodljivije izgledaju s umjetnim, nanošenje maskare je puno ekonomičnije, spretnije i jednostavnije rješenje. Maskara s tankom, dugom četkicom vizualno će produljiti vaše trepavice, dok će im debele četkice dati punoću i volumen. Za prirodniji izgled nanesite samo jedan, a za dramatičniji više slojeva, samo obavezno pustite da se prijašnji sloj osuši prije nanošenja novog. Za neformalne prigode, isprobajte maskare u bojama koje će dodatno istaknuti vaše oči.

8. Ruževi i sjajila za usne

Proizvod koji nanosite na usne, prilagodite prigodi za koju se spremate. Za dan i posao primjerenija su sjajila i ruževi u boji mesa, blagih, prirodnih nijansi. Za večernje izlaske poželjne su žarke nijanse. Želite li postići, glamurozan i otmjen, klasičan izgled, crveni ruž je uvijek savršen izbor. Samo pripazite da ako koristite ruž jarke boje, make up na očima bude nešto decentniji. Naravno, ako izrazito naglasite oči, odaberite nježniju varijantu ruža ili sjajilo. Poželjno je da rubove usana prije nanošenja ruža iscrtate olovkom u odgovarajućoj nijansi kako biste spriječili prelijevanje ruža preko rubova. Nakon nanošenja, uzmite papirnatu maramicu i lagano ju stisnite usnama kako biste uklonili višak.

9. Tuš za oči

Tuš će definirati i naglasiti liniju vašeg oka. Upotrebom tuša, svakodnevnom ćete izgledu podariti dašak glamura. Najbolji izbor su tekući tuševi samo obavezno uvježbajte njihovo nanošenje. Uz malo prakse, nanosit ćete ga bez problema. Tuševi tamnih nijansi najbolje će naglasiti vaše oči, a želite li postići razigrani izgled isprobajte tuš u boji.

10. Sredstvo za uklanjanje šminke

Ovo je svakako jedan od najvažnijih sastojaka svake kozmetičke torbice. Nikada nemojte otići spavati sa šminkom na licu. Pobrinite se da proizvod kojim uklanjate šminku bude kvalitetan i da odgovara vašoj koži. Maramice za skidanje šminke nipošto nemojte koristiti kao jedino sredstvo za čišćenje. Najbolji izbor je kvalitetno mlijeko za skidanje šminke ili micelarna tekućina. Nakon uklanjanja šminke obavezno umijte lice. Tek nakon umivanja vidjet ćete koliko ste uspješno uklonili šminku. Bude li potrebno, nakon umivanja očistite lice još jednom.

I ne zaboravite da kada je kozmetička torbica u pitanju, nije bitna kvantiteta nego kvaliteta. Umjesto u nekoliko jeftinijih, uložite u jedan pošteni proizvod. Jedan, ali vrijedan!

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara