Ljepota

Spa za kosu – Domaće maske vraćaju sjaj!

Napisao admin

Vrijeme je da svojoj kosi pripremite pravi mali spa tretman.


Maska za kosu ( Foto: Cure.ba )

Predstavljamo vam domaće maske čiji će hranjivi sastojci vašim vlasima podariti odavno izgubljenu ljepotu.

Za masnu kosu

Mikserom miješajte žlicu korijena maslačka s 1 dl vode i jednom narezanom jabukom dok se ne dobije glatka masa (smjesa). Dodati tri žlice zelene gline i sok jednog limuna te nastavite miješati dok ne dobijete homogenu masu. Držite jedan sat, isplahnite i operite šamponom.

Za suhu i oštećenu kosu

Pomiješajte jednake dijelove maslinova ulja i meda. Med sadržava vitamine i daje kosi sjaj, a maslinovo ulje vraća kosi prijeko potrebnu vlažnost. Nanesite smjesu na kosu počevši od krajeva ka korijenu. Prekrijte kosu plastičnom vrećicom i dobro je učvrstite, a potom ju, preko vrećice, umotajte u topao ručnik. Ostavite smjesu da djeluje trideset minuta, a zatim ju isperite i dobro ošamponirajte. Ovaj tretman je odličan i za sijedu kosu. Za najbolje rezultate dobro ga je ponavljati jednom tjedno.

Za perutavu kosu

Maska se radi od korijena peršina miksanjem triju žlica usitnjenog korijena uz dodatak triju žlica ricinusova ulja. Peršin sadržava tvar koja u kombinaciji s ricinusovim uljem odstranjuje perut i uravnotežuje vlasište. Smjesu nanositi jedan put na tjedan dobro masirajući vlasište i ostaviti djelovati najmanje 15 minuta. Ispire se s dosta vode i šamponiranjem.

cure.ba

Komentari

komentara