Ljepota

Frizure koje mi pristaju – Kako znati koja mi frizura stoji, koja ti frizura odgovara?

Napisao H. H.

Pitate se: 'Kako znati koja mi frizura stoji, koja ti frizura odgovara?' Najbolje odrediti kakav oblik lica imate i prema tome znat ćete kakva vam frizura pristaje i više si nećete morati postavljati pitanja postoje li frizure koje mi pristaju….

Tek kada znate kakav oblik lica imate možete zaključiti pristaje li vam frizura koju želite ili ne.

Srcoliko lice

Čelo je široko i kratko, a brada ja sitna.

Ovakvom licu najviše odgovara slojevita bob frizura s puno volumena. Pramenovi bi trebali biti izvučeni prema van u ravnini brade kako bi se lice vizualno proširilo u tom dijelu. Asimetrični rezovi također pristaju ovom obliku lica, a možete izabrati valovitu, kovrčavu frizuru i razdjeljak sa strane.
Dijamantno lice

Čelo je usko na vrhu, obrazi su široki, a brada je sitna.

Kako biste stvorili izgled ravnoteže, kosa bi trebala biti punija na vrhu, šiške široke na čelu, a manje volumena u ravnini jagodica. Jednostavno kosu “dodajete” tamo gdje se vaše lice čini preuskim i oduzimate, tj. stanjujete gdje je lice preširoko.
Ovalno lice

Čelo je visoko i usko, jagodice su naglašene, a brada je zaobljena.

Ovakav oblik lica najzahvalniji je za frizere jer mu pristaje skoro svaka frizura. Istaknite koji pramen u visini jagodičnih kostiju, obraza ili usana, ovisno o tome što želite naglasiti na svom licu. Ako je vaša kosa gusta i kovrčava, izbjegavajte frizure koje imaju istu dužinu posvuda.
Duguljasto lice

Čelo je visoko, vilica je duga, a lice ima oblik kvadrata.

Valoviti uvojci oko lica i blago kovrčava kosa ublažit će stroge linije vašeg lica. Šiške moraju biti lepršave, nikako ravne i guste. Izbjegavajte dugu, ravnu frizuru koja će samo istaknuti kvadratni oblik vilice i strogu geometrijsku frizuru koja završava u visini vilice.
Okruglo lice

Čelo je široko i kratko, jednako kao i brada, lice podsjeća na krug

Ovakvom licu najviše odgovara frizura koja je puna na vrhu glave, a pramenovi padaju blizu lica. Kosu nemojte nositi u repu. Okruglom licu pašu asimetrični rezovi i blage kovrče koje će lice bolje uokviriti.

Izbjegavajte pramenove čija dužina doseže do jagodica. Kratka kosa na ženi okruglog lica može ju dodatno “napuhnuti” i vizualnu učiniti debljom nego što ona u stvari jest.

ordinacija.hr

Komentari

komentara