Ljepota

Recepti za njegu kože i kose – 10 razloga da žene zavole bademovo ulje

Napisao admin

1o razloga da zavolite bademovo ulje…


Bademovo ulje (Foto: Uspesnazena.com)

1. Poboljsava varenje. Bademovo ulje je dobro za probavu. Samo dodajte kasicicu bademovog ulja u casu mleka ili soka. I pijte svaki dan. Kao bonus – povecava imunitet, jer bademovo ulje cuva toplotu u telu.

2. Za suvu kozu. Bademovo ulje se brzo absorbuje i brzo eliminise suvocu i perutanje. Ogrubele delove tela na laktovima, kolenima i petama mazite sto cesce, sve dok koza ne postane meka. Za suvu kozu lica – dodajte bademovo ulje u vasu dnevnu kremu za lice. Oslobodice lice od suvoce i kao iznenadjenje – od alergijskih reakcija i upala.

3. Protiv bora. Badem je bogat izvor vitamina E. Ako svakodnevno primenjujete ovaj vitamin, ne samo da cete sprecite nastanak bora, nego i ublazite vec postojece. U borbi protiv bora najbolje je koristiti bademovo ulje na noc. Svaki drugi dan ili dva puta nedeljno nanosite bademovo ulje na ociscenu kozu lica pred spavanje.

4. Posvetljuje kozu. Bademovo ulje pomaze u posvetljivanju tamnih fleka na kozi, takodje ublazava tragove od oziljaka. Bogata antimikrobna svojstva u ovom slucaju bice samo od pomoci.

5. Tamni krugovi ispod ociju. Pomesajte bademovo ulje sa malo meda i radite ovom smesom neznu masazu koze ispod ociju. Nestaje naduvenost, koza ispod ociju postaje sve svetlija. Samo masaza bi trebalo da bude vrlo laka i nezna, jer je koza ispod ociju je tanka i osetljiva. A da se poveca protok krvi u ovim mestima – dovoljni su samo laki dodiri Ublazava crvenilo pa cak i izjednacava kozni ten.

6. Od posledica suncevih zraka. Opekotine i crvenilo koze leci se bademovim uljem. Ublazava crvenilo pa cak i izjednacava kozni ten.

7. Za rast trepavica. Dodajte nekoliko kapi vitamina E u bademovo ulje i nanosite na trepavice u roku od dva meseca. Videcete da su trepavice narasle i postale gusce, a pored toga i sjajne.

8. Za kosu. Bademovim uljem mozete leciti suvu i bezivotnu kosu, jer u sebi sadrzi neophodni esencijalne vitamini, pogotovu vitamin E. Kosa postaje jaca i sjajna. Oslobodicete se i gubitka kose. Potrebno je da utrljate ulje u kozu glave blagim kruznim pokretima i ostavite da deluje bar pola sata pre nanosenja sampona. Masaza podstice cirkulaciju, a hranljive materije koje ova ulja poseduju cine kutikulu meksom i jacom, te sprecavaju lomljenje

9. Za usne. Dodajte u bademovo ulje nekoliko kapi soka od limuna i namazite usne. Boja ce se ujednaciti, mrtve celije ce se ocistiti, koza na usnama stekne prirodni sjaj.

10. Za kozu sa aknama. Pomesajte bademovo ulje (1 kasiku) sa medom ( 2 kasike) i neznim pokretima ruke pazljivo uradite masazu lica. Ostavite masku na pola sata, zatim isperite toplom vodom i osusite kozu lica mekom tkaninom. Ovo je dobro sredstvo koje takodje sprecava nastanak novih akni.

uspesnazena.com

Komentari

komentara