Ljepota

Zabrinjavajući rezultati – Znaju li žene uopšte kako izgledaju tamo dole?

Napisao admin

Studija objavljena u stručnom časopisu An International Journal of Obstetrics and Gynecology pokazala je da fotografije kiruški dotjeranih stidnih usana, mijenjaju percepciju žene o tome kako bi normalna stidnica trebala izgledati.


Žena (Foto: cure.ba)

Za potrebe ove studije skupina od 97 žena u dobi od 18-30 godina podijeljena je u tri dijela. Prva grupa gledala je fotografije kirurški dotjeranih stidnica, druga je gledala fotografije kirurški neizmijenjenih stidnica, a treća nije gledala nikakve fotografije.

Nakon toga je svima pokazano 20 fotografija stidnica, od kojih je polovica bila kirurški dotjerana, te su znanstvenici tražili od ispitanica da ocjene koliko genitalije na fotografijama nalikuju normalnim ženskim genitalijama, kao i koliko su bliske ‘društvenom idealu’.

Skupina koja je gledala kirurški dotjerane stidnice, upravo je takve ocijenila kao standardne ženske genitalije, no znanstvenike najviše zabrinjava što su pripadnice svih triju skupina kirurški izmijenjene stidnice smatrali
bližima ‘društvenom idealu’.

Ovo objašnjava i zašto je labioplastika postala jedna od najpopularnijih plastičnih operacija među ženama, javlja Women's Health.

net.hr

Komentari

komentara