Ljepota

Crveni karmin je uvijek u modi: Kako ga pravilno nanijeti za najveći efekat

Napisao H. H.

Crveni ruž je uvijek u modi, ali veoma je bitno da znate pravilno da ga nanesete…

Nijedan kozmetički proizvod nije veći simbol ženstvensti od crvenog karmina. Njegov primarni cilj je da skrene pažnju na vaše usne, pa vam dodatni aksesoari nisu potrebni.

Kako biste na pravilan način nanijeli omiljeni crveni ruž potrebno je da slijedite sljedeća uputstva.

Prije nego što odlučite da ponesete crveni karmin, potrudite se da njegujete usta balzamom za usne kako vam usne ne bi bile ispucale. Zatim, jedna od ključnih stvari je da izaberete pravu nijansu koja će pristajati vašem tenu.

U tome vam može pomoći jedan mali trik. Pronađite venu na svojoj ruci ili nozi i pogledajte koje je boje. Ukoliko su vam vene plave ili ljubičaste pristaju vam hladniji tonovi, pa će idealna nijansa crvenog karmina biti tamno crvena kao boja vina. Ako biste prije rekli da su vam vene žućkaste ili zelene nijanse, vi ste “topliji” tip i narandžasti tonovi crvenog karmina će vam bolje pristajati.

Postoji i treći tip – neutralan, što znači da su vam vene pomiješane, a kad je riječ o ružu, pristajaće vam obje nijanse.

Nakon što ste utvrdili koje boje vam pristaju nabavite beli alajner i njime blago osjenčite usne sa spoljašnje strane ivica. Na ovaj način spriječićete da se ruž izliva preko ivica.

Za njegovo nanošenje, najbolje je da koristite četkicu.

Prvo se nanosi na donju usnu, od ugla do ugla, a potom polako razmažite.

Za kraj još jedan zanimljivi trik, ako želite da što duže zadržite magični crveni karmin na usnama. Prislonite salvetu na usne, i preko salvete natapkajte malo prozračnog pudera, a potom sklonite papir.

Bidite sigurni da ćete na ovaj način zadržati karmin, a usta će vam biti ocrtana bez greške,piše Aura

Komentari

komentara