Ljepota

Ispravite greške – Prva pomoć za pogrešno počupane obrve

Napisao admin

Loše počupane obrve nisu smak svijeta, ali su definitivno nešto što je vrijedno kamuflaže. Evo kako ispraviti greške.


Čupanje obrva (foto: cure.ba)

Šta je gore, nepočupane ili previše počupane obrve? Vjerovatno bi samo o tom pitanju mogli razgovarati u nedogled, ali prema našem mišljenju mnogo gora solucija su previše počupane obrve.

Zašto? Nepočupane obrve možete počupati i dovesti ih u red za pet minuta, dok je kod previše počupanih obrva to jednostavno nemoguće. Treba vremena kako bi one ponovo izrasle, a za to vrijeme sve što možete je poslužiti se određenim trikovima kamuflaže kako biste umanjili štetu.

Vjerovatno nema žene koja bar jednom nije pogriješila prilikom čupanja obrva, pa onda pokušala da popravi štetu, čupajući malo jače i drugu obrvu. I tako su obrve s vremenom postajale sve tanje i tanje, za šta zaista nema potrebe. Ako baš ne napravite drastičnu grešku, postoje trikovi kojima možete vrlo lako, brzo i jednostavno napraviti korekciju, dok obrva ne izraste i dobije svoj prirodan oblik.

KADA JE IZGLED VAŽAN…

Zahvaljujući razvoju kozmetičke industrije, pronalaze se rješenja koja su se prije činila nemoguća. Naravno, lošije počupane obrve nisu smak svijeta, vjerovatno će malobrojni zaista i vidjeti stvarnu grešku, ali kada znate da nešto na vašem licu nije kako bi trebalo, to može uveliko da utiče na samopouzdanje, pa makar i u kraćem vremenskom periodu. To je posebno važno ako se bavite poslom za koji je važan spoljašnji izgled i kada je vaše lice izloženo mnogim kritičnim pogledima. Ipak, da ne dužimo, evo šta možete učiniti kako bi vaše obrve uvijek izgledale lijepo i njegovano, pa makar koji put i pogriješili.

OLOVKA ZA OBRVE

Svi smo svjesni koliko šminka, kada se koristi na pravilan način može da prekrije nedostatke lica i istakne prednosti. Tako je olovka za obrve jedno od najboljih sredstva za popravljanje previše i pogrešno počupanih obrva. Kupite olovku za oči koja je najviše jednu nijansu tamnija ili svjetlija od vaše prirodne boje obrva. Naime, pronalaženje olovke dobre nijanse je ključno kada je u pitanju sakrivanje grešaka. Nanosite je na način da laganim i kratkim pokretima nanosite olovku u smeru rasta dlaka obrva, te pri tome popunjavate eventualne rupe. Olovku nanosite u vrlo blagom sloju, kako vaše obrve u suprotnom ne bi izgledale kao da pripadaju klovnu.

SJENKA ZA OBRVE

Ovo je jedno od revolucionarnih rješenja kada je u pitanje oblikovanje obrva i naravno, prekrivanje eventulanih nedostataka. Naime, pomoću sjenke za obrve vrlo lako se može imitirati njihova proporcionalnost i dobra oblikovanost. Takođe, senka je dizajnirana da osim oblika, obrvama daje volumen. Obavezno je nanosite s četkicom za obrve, a boja mora biti u nijansi ili vrlo blizu nijanse vaših prirodnih obrva.

Nanosite sjenku laganim potezima niz dlaku obrve, te ujedno lagano obuhvatite dijelove koje ste previše počupali, ali ne smijete prelaziti granice sadašnjih obrva. Pazite da lagano nanosite sejnku za obrve kako obrve ne bi izgledale vještački. Apliciranje ograničite na vrlo malu količinu, piše Žena.blic.

SPREJ ZA KOSU

Možda će vam ovo zvučati vrlo čudno, ali lak za kosu može pomoći u ispravljanju pogrešno počupanih obrva. Naime, s njim možete oblikovati obrve tako da stoje u željenoj poziciji i na taj način, lakše sakrijete određene greške prilikom čupanja. Kako biste nanijeli sprej, a pri tome izbjegli prskanje u oči i lice, uzmite staru četkicu za zube, po njoj poprskajte sprej i zatim s njom lagano prođite obrvama te ih oblikujte. Možete se poslužiti i prstima. Ovaj mali trik ne samo da će držati obrve u savršenom položaju, nego će i spriječiti senku za obrve da se razmaže i istopi. Na sličan način možete iskoristiti i gel za kosu, ali samo matirani i ne previše jaki, nikako onaj sa sjajem.

cure.ba

Komentari

komentara