Ljepota

Umivanje, hidriranje i mjesečni piling – Navike koje treba da promijenite kada je njega lica u pitanju

Napisao admin

Umivanje, hidriranje i mjesečni piling – djeluje kao savršena formula za održavanje tena blistavim. Ipak, otkrijte šta biste još mogli da uradite da poboljšate kvalitet svoje kože.


lice (foto:cure.ba)

Jennifer Fifer, vlasnica spa centra na Menhetnu, preporučuje koje navike treba da promijenite kada je njega lica u pitanju. 

POGREŠNI PROIZVODI 

Birajte kozmetiku koja u sebi ne sadrži  previše hemikalija. Izbjegavajte sastojak SD-40, isopropil alkohol jer mogu biti iritantni za akne i osjetljivu kožu. 

LOŠE KOMBINACIJE 

Mnogi proizvodi vam garantovano smanjuju bore, ali ako ih koristire pretjerano često i to u kombinaciji sa pilingom, rizikujete da oštetite kožu lica. 

PREVIŠE HIDRIRANJA 

Žene sa isušenom kožom treba da izbjegavaju prekomjernu hidrataciju. 

– Lice ne smije da sija od kreme – kaže Jennifer Fifer savjetujući dame da bolje ulože novac u kvalitetne osvježivače vazduha u svom domu i u kancelariji. 

BEZ UMIVANJA U KREVET?! 

Nikada ne dozvolite da zaspite sa šminkom na licu ili ako se prethodno niste umili mlakom vodom. Čak iako rijetko dolazite u iskušenje, samo jedna noć sa šminkom može uzrokovati probleme.  

STARA ŠMINKA 

Ako određene kozmetičke proizvode ne koristite često, bacite ih. Bolje da ih nemate nego da ih koristite s vremena na vrijeme. Puder ne smije da bude stariji od šest mjeseci.

cure.ba

Komentari

komentara