Ljepota

Mlada Hana samo je željela lijepe obrve, ali uslijedila je agonija: “Nisam mogla otvoriti oči, cijelo lice mi je bilo naduveno…”

Napisao H. H.

Kada se kozmetičarka pripremila da mi izdepilira obrve, rekla sam joj da nikada u životu nisam radila ništa slično. Odgovorila je da ne brinem i da me ništa neće boljeti, i nije mi ponudila opciju da prvo testiramo osjetljivost kože – pojasnila je ona u postu na svom FB profilu

Mlada majka po imenu Hana Korigan (22) na svom FB profilu opisala je gorko iskustvo nakon posjete kozmetičarskom salonu. Željela je, kako kaže, samo da dobije lijepe obrve, a umesto toga dobila je užasnu alergijsku reakciju nakon tetoviranja, piše “Depo“.

Toliko je natekla da ju je bilo sramota da izađe iz kuće. Nedjelju dana je morala nositi tamne naočare.

Bilo je to prvi put da je isprobala tetoviranje obrva… Sljedećeg dana nije mogla da otvori oči od oteklina na licu.

Hana smatra da do ovoga ne bi došlo da su joj u salonu jednostavno ponudili da testira jedan dio kože na alergije.

– Kada se kozmetičarka pripremila da mi izdepilira obrve, rekla sam joj da nikada u životu nisam radila ništa slično. Odgovorila je da ne brinem i da me ništa neće boljeti, i nije mi ponudila opciju da prvo testiramo osjetljivost kože –pojasnila je ona u postu na svom FB profilu.

Testovi se obično rade 24 sata prije tretmana kako bi se utvrdilo da nema nikakvih alergijskih reakcija, tako što se farba nanosi na mali dio kože.

Kako je dalje navela, kada se probudila dan nakon tretmana, cijelo lice bilo koj je naduveno i crveno, a situacija se stalno još više pogoršavala.

Na kraju je morala da ode u bolnicu gdje su joj dali injekciju antihistamina i neke lijekove, a tek za šest dana se oporavila.

Komentari

komentara