Ljepota Video

Trikovi za dobar izgled – Napravi sama svoj serum za rast trepavica i obrva! (VIDEO)

Napisao H. H.

Samo su rijetke sretnice obdarene dugačkim i gustim trepavicama koje izvrsno izgledaju čak i bez trunke šminke.

Za dugim trepavicama žude žene širom svijeta, a premda danas postoje i serumi koji efikasno ubrzavaju rast obrva i trepavica, zbog visoke cijene, mnoge cure odlučuju se na dobru staru maskaru i vještačke trepavice.

Index Rouge donosi vam recept za kućni serum za rast trepavica koji predlaže jedna od naših omiljenih beauty blogerica, prekrasna Carly Bybel.

Carly uvijek izgleda besprijekorno pa možemo vjerovati da zaista zna sve trikove koji vode do dobrog izgleda, a super je što je sve sastojke za ovaj serum poprilično jednostavno nabaviti i što sva ulja zajedno koštaju samo stotinjak kuna (što je super u usporedbi s profi serumima koji koštaju između 400 kn i 1000 kn).

Šta ti je potrebno:

1. Kokosovo ulje

2. Ricinusovo ulje

3. Ulje avokada

4. Plastična bočica u koju ćeš staviti serum

Kokosovo ulje možeš nabaviti u bio dućanima, a cijene se kreću od 35 kn do 55 kn. Ricinusovo ulje i ulje avokada potraži pak u apotekama ili u hrvatskim online dućanima koji prodaju organska ulja.

Postupak:

U čistu bočicu ulij pola/pola ricinusovo i kokosovo ulje te na vrhu nadopuni s malo ulja avokada. Sve dobro promiješaj i tvoj serum je gotov!

Kako koristiti serum:

Serum nanosi jednom dnevno na očišćene trepavice i obrve. Nemoj se šminkati nakon nanošenja seruma. Carly predlaže da nabaviš jednokratne četkice za trepavice kako bi se zaštitila od bakterija, no serum možeš nanijeti i prstima, ili blazinicom. Ovaj postupak najbolje je raditi naveče.

Upozorenje!

Serum nanosi na trepavice i obrve, a ne u oči. Osjetiš li da te oči svrbe, hitno isperi serum s puno vode i nemoj ga više koristiti. Serum nanosi samo čistim rukama, blazinicama ili četkicama.

Komentari

komentara