Ljepota

Opterećenje zbog frizure – 98 posto žena jako nesretno kada im frizura nije dobra

Napisao admin

Najveći procenat žena strahuje da im kosa neće izgledati lijepo na važnom sastanku ili događaju i najopterećenije su upravo frizurom.


frizura (foto:cure.ba)

Nije ženama lako, sudeći prema rezultatima novih istraživanja! Pored toga što su opterećene svojim izgledom i što bi 87 posto željelo da ima uže bokove ili tanji struk, istraživanja su pokazala da je 98 posto žena jako nesretno kada im frizura nije dobra!  

Naime, jedno istraživanje je pokazalo da najveći procenat žena strahuje da im kosa neće izgledati lijepo na nekom važnom sastanku ili događaju i najopterećenije su upravo frizurom. Ona ne samo da ih brine, već ih odvlači i od vježbanja, a čak 45 posto žena ne ide u teretanu ili na aerobik upravo da ne bi pokvarile frizuru! 

Više od polovine izjavilo je da im je draža lijepa frizura od privlačnog i oblikovanog tijela. Samo 12 posto izjavilo je da ih mrzi da vježbaju, da ne žele upalu mišića ili druge tegobe koje prate treninge, dok većina smatra da bi im dva treninga nedjeljno potpuno upropastila frizuru. Posebno su, tvrde naučnici, “osjetljive” žene sa tanjom, odnosno slabijom kosom.   

Istraživanje je pokazalo da su zbog izgleda svoje kose spremne da se odreknu mnogih zadovoljstava u životu, pa tako određen procenat odbija izlazak ako pada kiša, a čak 21 posto ne voli odlazak na plažu jer im, kako kažu, “kosa izgleda najgore upravo na ljetovanju”, dok neke propuštaju igru na snijegu sa svojom djecom iz istih razloga, pišu Novosti.

cure.ba

Komentari

komentara