Kuća i hrana

Želite dobru energiju u kući i u životu? – Ovih 10 stvari ne smijete raditi!

Napisao admin

Ovdje ćete naći 10 najvećih Feng Shui pogrešaka koje možete napraviti i odgovore kako ih riješiti. Sve ovo nije nikakva posebna ezoterija, ako malo razmislite, skroz je logično – i lako se može riješiti!


1. Imate naviku držati sprave za vježbanje ili rad u spavaćoj sobi

Spavaća soba bi trebala dočarati zonu opuštanja i intime, a ne energiju rada i teškog vježbanja. Pohranjivanje sobnog bicikla ili kompjutera u spavaonicu, čak i TV-a, ubrzo će pokazati svoj učinak u vidu težeg postizanja relaksacije i uništenja mira i intimne atmosfere. Premjestite sve sprave iz vaše spavaće sobe te radite, gledajte TV i vježbajte negdje drugdje, piše Altertv.org.

2. Dozvoljavate da se nakuplja nered

Stare novine, časopisi, razbacane knjige, prljavo rublje ili hrpe igračaka mogu vas itekako sputavati i fizički i emocionalno. Pospremite svoj dom, barem jednom tjedno da biste se osjećali oslobođeno, zdravo i poletno.

3. Imate prepunjene, nabacane ormare

Ugradbeni ormari, kao i cijela soba pretvorena u ormar koliko god bili praktični i lijepi imaju svoje kapacitete. Ne pretrpavajte ih, jer biste sami sebe mogli udaljiti od osoba koje bi vam mogle pomoći i koje su vam naklonjene. Ukoliko niste nešto nosili nekoliko sezona, riješite se tih stvari ili ih poklonite potrebitima. Ispraznite i bacite tj poklonite barem trećinu, da biste napravili mjesta za nešto novo u svom životu. Sržite sve uredno složeno i sortirano.

4. Imate prazne zidove koji djeluju beživotno

Prazni zidovi otežavaju prepuštanje užitku i zadovoljstvu. Uzmite si dovoljno vremena da ispunite svoj dom umjetničkim djelima koja vas inspiriraju, nadahnjuju a možda ste i sami dovoljno kreativni. U slučaju da niste sigurni ili nemate dovoljno novaca, poslužite se lijepim posterima, plakatima ili tapetama zanimljivog uzorka.

5. Ostavljate poklopac wc školjke otvorenim

Žene već godinama glasno ili tiho mrmljaju o ovom problemu. I to s dobrim razlogom. Wc je slivnik koji doslovce može isprati blagostanje iz vašeg života. Usvojite naviku da je poklopac od wc daske poklopljen kada školjka nije u upotrebi. Zatvarajte i vrata od kupatila.

6. Ne perete redovno prozore

Ako to ne činite redovno vrlo je vjerojatno da propuštate mnogo toga. Prozori su simbol slave i vašeg ugleda. Kada su stakla čista i blistava, okolina će prepoznati vaše sposobnosti i talent, pa će vas i poticati i uvažavati. Kada su prljavi i zamagljeni, te zlatne prilike će vas jednostavno mimoići.

7. Ignorirate škripanje

Vrata koja škripe, od ulaznih do onih na ormarićima uvijek su znak da ste u nečemu nepopustljivi. Nekoliko kapi specijalnog ulja ili voska, pa i onog maslinovog, sprječit će škripanje ili cviljenje šarki. Time pokazujete da ste spremni i otvoreni za nove mogućnosti.

8. Rijetko kuhate

Vaša kuhinja je srce vašeg doma. Kada se ne upotrebljava, sva područja vašeg života mogu patiti. Ukoliko više kuhate kod kuće, svakako ćete biti sretniji i zdraviji. Ako nemate vremena za kuhanje, potrudite se barem jednom dnevno zapaliti plamenik na kuhalu, makar samo za čaj ili kavu. To generira dobrodošlicu, toplinu i vašu vitalnost.

9. Čuvate nepotrebne stvari, neželjene darove i stvari koje vam se ne sviđaju

Mrzovoljna tetka je jako htjela da njen omiljeni smeđi afganistanski tepih, koji miriše na naftalin i u sukobu je sa cjelokupnim dizajnom vašeg doma, ipak pripadne vama. Bez obzira da li ste ga prebacili preko naslonjača ili spremili u kutiju na dnu ormara on je svejedno izvor podsjećanja na ne baš ugodnu zajedničku prošlost. Riješite se neželjenih darova tako da ih poklonite ili proslijedite, a vi oslobođeni okova prošlosti, krenite dalje.

10. Ko ima kuću: Rijetko se koristite glavnim ulazom u vaš dom

Vaša ulazna vrata simbol su vaše poslovne karijere i životnog puta. Kada stalno ulazite u svoj dom kroz garažu ili stražnja dvorišna vrata, mogli bi vrlo brzo izgubiti iz vida svoje životne ciljeve. Ograničavate se u mogućnostima napredovanja ili zapošljavanja, kao što i gubite osobni smisao za više kreativnosti i životnih mogućnosti.
Neka vam prijeđe u naviku korištenje glavnih ulaznih vrata najmanje jednom dnevno, čak ako pri tome morate ići i okolo.

cure.ba

Komentari

komentara