Kuća i hrana

VEŠ VAM SMRDI IAKO JE TEK OPRAN: Ovaj dio na mašini niko ne provjerava, A PUN JE BUĐI I GLJIVICA!

Ves masina - Blogstop.com
Napisao H. H.

Mnoge domaćice imaju isti problem, iako stave omekšivač njihov veš i dalje ne miriše lijepo, a često ima i neprijatan miris kada ga izvuku iz veš mašine.

Za ovo je kriva guma koja se nalazi odmah iza vratanca veš mašine, a koju malo ko održava i čisti.

Upravo tu se nakupljaju gljivice kojih se kasnije teško riješiti. Prljavština se uglavnom skuplja upravo na ivicama, ali i ispod pomenute gume, pa može da se desi da se na ovom dijelu skupi buđ.

“Probala sam to da skinem sirćetom, ali bez uspjeha. Bojim se da upotrebim bilo šta agresivnije, da ne bih oštetila gumu”, objasnila je jedna od članica internet foruma, a mnogi su joj priskočilu u pomoć, preporučujući izbjeljivač, sodu bikarbonu, ulje karanfilića…

“Imali smo isti problem, a onda smo čuli da bi jednom mjesečno trebalo da se uključi pranje na 90 stepeni, ali bez deterdženta i veša unutra. Otkako to praktikujem, nemam problema sa buđi”, jedan je od savjeta žena na forumu, piše “Srbija Danas“.

Savjetuju se da vrata mašine uvijek budu otvorena, te da je dobro očistite jednom sedmično.

Pokušajte i ovaj savjet:

Prvo običnom papirnatom maramicom izbrišite unutrašnjost veš mašine da biste se riješili nakupljene prljavštine. Zatim, nanesite bilo koje sredstvo za čišćenje na gumu, po cijeloj površini, ravnomjerno ga raspoređujući.
Zatvorite vrata mašine i ostavite tako na dva sata. Po isteku tog vremena, uključite mašinu u režimu “ispiranje”, da se ispere sredstvo za čišćenje.
Nakon toga u pregradu za prašak naspite limuntos, i uključite mašinu na najvišu temperaturu.
Ponovite ovu proceduru po potrebi

Komentari

komentara