Kuća i hrana

NAMAŽITE MED I CIMET NA HLJEB I JEDITE SVAKI DAN: Evo zbog čega

Napisao H. H.

Naučnici potvđuju da je med vrlo učinkovit u liječenju mnogih bolesti, a u kombinaciji s cimetom, postaje smrtonosno oružje protiv virusa, visokog holesterola i šećera.

Iako zvuči nevjerovatno, mješavina meda i cimeta zaista liječi skoro sve bolesti.

Srčane bolesti

Napravite pastu od meda i cimeta u prahu. Namažite je na hljeb umjesto marmelade i jedite to redovino za doručak. Ovo će smanjiti razinu holesterola u arterijama i spriječiti srčani udar.

Artritis

U čaši vruće vode promiješajte dvije velike žlice meda i jednu žličicu cimeta u prahu. Popijte to ujutro i navečer. Kod redovnog konzumiranja može pomoći izlječenju čak i hroničnog artritisa.

Infekcije žučnog mjehura

U čaši mlake vode promiješajte dvije velike žlice cimeta u prahu i jednu žličicu meda. Pijte to svaki dan. Ovo će uništiti mikrobe u žučnoj kesi.

Holesterol

Promiješajte dvije velike žlice meda i tri žličice cimeta u velikoj čaši čaja. Kada to popijete, nivo holesterola će se sniziti za 10 posto u roku od dva sata.

Prehlada

Ako patite od prehlade, uzmite jednu veliku kašiku meda sa jednom četvrtinom kašike cimeta. Uzimajte to tri dana za redom. Ovo će riješiti prehladu, hronični kašalj i začepljenje sinusa.

Bol u želucu

Med u kombinaciji s cimetom izliječit bol u želucu. Uzimajte to redovito kako biste iskorijenili čir na želucu.

Imunološki sistem

Dnevno uzimanje meda i cimeta u prahu osnažuje imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa

Gripa

Španski  liječnici su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripe.

Mršavljenje

Prokuhajte med i cimet u prahu u čaši vode. Pijte to svako jutro na prazan želudac – pola sata prije doručka. Kod redovnog konzumiranja, pomoći će pretilim osobama smršaviti.

Zadah iz usta

Stanovnici Južne Amerike svako jutro ispiru usta toplom vodom, pomiješanom s jednom žličicom meda i cimeta. Ovo im pomaže da zadrže svježinu daha tijekom cijelog dana.

Komentari

komentara