Kuća i hrana

UMJESTO DA IH BACITE: – Saznajte kako upotrijebiti već korištene vrećice čaja!

Napisao admin

Odmah da raščistimo, ne mislimo čajnu vrećicu koristiti više puta za čaj, nego na potpuno drugačije, ali vrlo korisne načine.


Čajna vrećica (foto: cure.ba)

Znamo da je šalica dobrog čaja dobra za tijelo i dušu, no vjerojatno niste znali da vam može biti vrlo korisna u životnom prostoru. Umjesto da iskorištene vrećice čaja bacite, sa stranice brightnest.com nas savjetuju kako da ih koristimo za smekšavanje mesa ili gnojenje cvijeća.

Osvježite tepih. U žrvnju ljubimaca, male djece ili zimskog vremena, pretpostavit ćemo da su vaši tepisi vidjeli i boljih dana. Čak i ako nemate djecu koja vam pužu unaokolo, želite da vam tepisi fino mirišu. Kako biste osvježili ustajao tepih, jednostavno pospite sušene listiće čaja po njemu. Ostavite ih tako oko 10 minuta pa ih usišite. Ako vam tepisi stvarno nisu u najboljem mirisnom stanju, a nemate ih vremena prati, proces ponovite nekoliko puta.

Omekšajte meso. Impresionirajte svoje goste sa idealno mekim odreskom. Čaj je odlično sredstvo za smekšavanje mesa i zamjenjuje skuplje varijante poput crvenog vina. Tanin prirodno smekšava meso i čini da podatnijim. Kako biste omekšali odreske, umočite čaj u kipuću vodu na 5 minuta. U vodu ubacite oko 110 grama smeđeg šećera i pričekajte da se otopi. Ovu tekućinu prelijte preko mesa i kuhajte ga kako god želite. Meso će biti mekano da ga možete rezati vilicom.

Napravite kolač. Ako želite svoje kolače dovesti na neki viši nivo, par listića finog čaja bi mogli biti dobitna kombinacija. Idealno funkcioniraju u piti od jabuka. Dodajte ih u začine koje koristite (cimet i sl.), maslac i jabuke. Ostalo radite po svome uobičajenom receptu. Njam.

Gnojite biljke. Kako bi vam biljke bile raskošne i listovi prpošni, hranjive tvari iz listića čaja će biti točno ono što im treba. Ovo je vrlo jednostavno, u uobičajeno gnojivo dodajte iskorištene vrećice čaja. I to je to. Ako vam vrećice nisu lijepe, otvorite ih, sadržaj dodajte gnojivu, a vrećice bacite.

cure.ba

Komentari

komentara