Kuća i hrana

Jeste li znali – Stvari koje morate ponovo iskoristiti prije nego ih bacite

Napisao admin

Ne morate uvijek da sve bacate čim jednom upotrijebite. Pronašli smo za vas nekoliko stvari koje možete upotrijebiti još jednom prije bacanja.


Limun (foto: cure.ba)

1.    Omot od maslaca nemojte bacati kada premjestite maslac u posudu. Stavite ga u vrećicu i držite u frižideru i moći će vam poslužiti kada budete trebali premazati tavu.

2.    Posjetnice koje vam ne trebaju jednostavno okrenite na drugu stranu, na njima napišite šta se nalazi u nekoj posudi i zalijepite selotejpom na posudu.

3.    Kada otvorite kovertu ne morate je odmah baciti. Sačuvajte je kako biste na njoj zapisali šta sve trebate kupiti ili kako biste označili stranicu u knjizi koju čitate.

4.    Papirne vrećice i kartonske kutije od jaja mogu vam poslužiti za potpaljivanje vatre.

5.    Kada vam se isprazni kutija za papirne maramice iskoristite je kako biste u nju stavljali kese koje koristite za kupovinu.

6.    Plastične kese koje dobijete prilikom kupovine sačuvajte, jer vam mogu poslužiti kao kese za odlaganje smeća ili kako biste spakovali stvari u njih.

7.    Novine koristite kako biste obložili kutiju u kojoj mačka obavlja nuždu, kavez za hrčka ili ptice, jer na taj način ćete sebi olakšati čišćenje. Također, mogu vam pomoći ukoliko trebate spakovati stvari za selidbu.

8.    Kada potrošite detrdžente za čišćenje iz boca na prskanje jednostavno ih operite i koristtite kako biste u njih stavili neke druge detrdžente koje ste sami napravili ili neka vam posluže za vodu kojom prskate cvijeće.

9.    Kada potrošite ubruse nemojte bacati kartone od njih već oko njih omotajte kablove ili lampice kako vam se ne bi zapetljale.

10.    Kada iskoristite sok od limuna koricu nemojte baciti, već je ostavite kako bi vam poslužila kod pravljenja kolača, ali možete je staviti u posudu kako biste osvježili prostor u kojem boravite.

zadovoljna.hr

Komentari

komentara