Kuća i hrana

Budite kreativni – Iskoristite stare čašice od jogurta

Napisao admin

Ako volite jogurt, a uz to ste i ekološki osviješteni, vjerovatno se pitate na koji biste način mogli iskoristiti čašice od jogurta. Plastične čašice možete iskoristiti na nekoliko kreativnih načina, a mi vam otkrivamo i kako.


Časa od jogurta (Foto: Cure.ba)

Posude za led – Čašice od jogurta idealne su za pravljenje većih komada leda. Napunite ih vodom  ovisno o tome koliki led želite dobiti i stavite u zamrzivač.

Čaše za izlet – Umjesto da kupujete plastične čaše za izlet, sačuvajte čaše od jogurta. Osim što ćete uštediti, nakon višestruke upotrebe čaša od jogurta neće vam ih biti žao ni baciti.

Posudice za nakit – Ako imate mnogo sitnog nakita koji se pomiče svuda po stanu, razvrstajte ga u čašice od jogurta. Kako biste se što jednostavnije snašli, nakit razvrstajte po bojama.

Posude za sadnice – Veće čaše od jogurta možete iskoristiti tako što ćete u njih posaditi cvijeće. Kada sadnice prerastu čaše, jednostavno ih presadite u veću saksiju.

Ukrasi – Čašice možete iskoristiti kao dekoraciju za vrtne zabave. Oblijepite ih ukrasnim papirom ili naljepnicama, a na dnu čaša probušite rupice kroz koje ćete provući špagu kako biste ukrase mogli objesiti. Ova jednostavna dekoracija posebno će se svidjeti djeci.

cure.ba

Komentari

komentara