Kuća i hrana

Slatko, slađe, najslađe – Torta od banane i čokolade!

Napisao admin

Banana i čokolada savršen su spoj tokom cijele godine, pa zašto ne razbiti vladavinu jesenskih plodova u kolačima ovom sočnom kombinacijom.


Torta (Foto: valivolitorte.blog.hr)

Banana kolaču daje sočnost i to je misao vodilja ove poslastice vrlo jednostavnog recepta. Kolač naravno ne mora biti u obliku torte, brzo je gotov, a možete se s njim zasladiti već danas.

Sastojci:
Za tortu:
250 g oštrog brašna
3 jaja
70 g kakaa u prahu
300 g šećera
2 žličice praška za pecivo
Malo soli
2 banane
120 ml mlijeka
120 ml ulja
240 ml tople vode

Za premaz od čokolade:
220 g čokolade s visokim udjelom kakaa
200 ml slatkog vrhnja
20 g maslaca

Priprema:
Pećnicu uključite na 180 stepeni. Kalup obložite papirom za pečenje. Zajedno pomiješajte suhe sastojke brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i kakao te ih ostavite sa strane.

U drugoj posudi mikserom izmješajte jaja, banane koje ste prethodno zgnječili vilicom, mlijeko vodu i ulje. Zatim suhe sastojke dodajte vlažnima i promiješajte. Ulijte u kalup i pecite oko 45 minuta. Zabodite čačkalicu kako bi provjerili je li gotovo.

Tortu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Zatim je izvadite iz kalupa.

Pripremite čokoladni premaz tako da čokoladu raskomadate, a vrhnje i šećer zagrijavajte dok ne zavrije te ga izlijte po čokoladi. Miješajte dok se sva čokolada ne rastopi. Kada se ohladi, stavite u hladnjak na sat vremena, izvadite i miksajte nekoliko minuta.

Namažite tortu premazom od čokolade. Možete je poslužiti uz tučeno slatko vrhnje ili sladoled.

zadovoljna.hr

Komentari

komentara