Fitness i dijeta

PROMJENILA JE OVE TRI STVARI I SALO JE POČELO DA SE TOPI! Prvi vidljivi rezultati već za sedmicu dana!

Napisao H. H.

Male promene u navikama mogu da učine velike promene u našem organizmu. Stručnjaci to savetuju godinama svima onima koji žive ubrzano i bore se s viškom kilograma

Upravo to je na svojoj koži iskusila Dženi Šugar, supruga i majka, koja se, kao i većina žena, borila s neželjenim kilogramima. Ova vegetarijanka odlučila je da stane na kraj nakupljanju masnih naslaga na stomaku. Evo šta je promenila…

“Jela sam da se ne baci…”
Mnogim majkama ova izjava je itekako poznata. Nakon što deca ne pojedu sve ono što su im roditelji namenili za obrok, mnoge majke “očiste” njihove tanjire kako se hrana ne bi bacila. Isto je radila i Dženi, iako su, tvrdi, njeni obroci vrlo zdravi. Dan započinje proteinskim smutijem od zelenog povrća, za ručak jede salatu, a za međuobroke bira orašaste plodove i voće.
Problem je bio u večeri kada je Dženi, nakon napornog dana i zdravih obroka, jela ostatke hrane. To je odlučila da promeni i za večeru je sebi servirala porciju koju će da pojede bez da se “natrpa”, a ostatak hrane ostavila bi u frižider:
– Tako mi nisu pred očima, u frižideru ih ne vidim iako znam da postoje, ali ne dolazim u oskušenje da pojedem ostatke s tanjira”. Nakon nedelju dana već su se videle prve promene, osećala se lakše i energičnije, ispričala je Dženi za PopSugar.

“Izbacila sam sir iz ishrane…”
Kao vegetarijanka, Dženi je u ishrani imala poprilično dosta mlečnih proizvoda. Sir je bio neizostavna namirnica u večernjem obroku, otkrila je ona. Odlučila je da svoj večernji obrok učini zdravijim. Sir više nije bio opcija za večeru, zamenila ga je salatom i povrćem koje kombinuje s pirinčem i pasuljem.

“Zatvara se kuhinja”
Nakon večere Dženi je imala naviku da pojede još nešto slatko, pa nešto da gricka… Kako ne bi dolazila ponovno u to iskušenje, umesto večernjeg deserta, uz obrok je servirala pastu od avokada, slatki krompir, ali i voće. Slatka lubenica, jagode, grožđe zdraviji su izbor “grickalica” koje će da ublaži i želju za slatkim koje je Dženi nakon večere gotovo uvek imala. I nakon večere, kuhinja se “zatvara”.

Komentari

komentara