slot online 2023

Savjeti – Zdravi začini za gubitak težine

Napisao admin

Većinu vremena smo usredotočeni samo na našu prehranu i fitness režim ukoliko želimo izgubiti težinu. No, postoji mnogo više stvari koje bi nam mogle pomoći da izgubimo težinu. Jedan od najboljih i najednostavanijih načina za gubitak težine je poboljšati probavu, a time i sagorjeti kalorije. Nema potrebe tražiti novi plan prehrane za tu svrhu. Rješenje je upravo u vašoj kuhinji – začini.


Cimet (Foto: Cure.ba)

Začini nisu uvijek nezdravi. Ovdje su neki zdravi začini koje možete dodati u vašu prehranu koji su jedan od najučinkovitijih načina gubitka težine.

1.    Kurkuma. 

Kurkuma je jedan od najzdravijih indijskih začina. Kurkuma snižava razinu holesterola u tijelu i poboljšava probavu. Kurkuma također ispire sve nezdrave toksine iz tijela. Najbolji dio ovog zdravog začina je da se koristi u gotovo svim jelima.

2.    Cimet. 

Cimet je vrlo dobra alternativa za šećer u mnogim receptima. No, jeste li znali da vam taj začin može pomoći da izgubite kilograme? Naime, cimet učinkovito pomaže u gubitku kilograma uz smanjenje razine šećera u krvi. Ovaj zdravi začin također pomaže u boljoj probavi ugljikohidrata koji predstavljaju glavni dio bilo kojeg jela.

3.    Senf. 

Sjemenke gorušice pojačavaju metabolizam. To je vrlo zdrava zamjena za majonezu, jer će smanjiti više od pedeset posto unosa kalorija. On sagorijeva masti puno bržim tempom. Sjemenke gorušice su stoga ne samo vrlo ukusne, nego i zdrave. Mala doza umaka od senfa uz obrok će vam pomoći u probavi.

4.    Češnjak. 

Osim okusa, češnjak ima mnoge druge pogodnosti. Element koji se zove alicin u češnjaku pomaže u borbi protiv visokog holesterola i šećera u krvi.

5.    Đumbir. 

Đumbir je još jedan začin koji dovodi do gubitka kilograma. Đumbir potiskuje apetit, pomaže u boljoj probavi, pojačava metabolizam i uklanja toksine iz tijela.

cure.ba

Komentari

komentara