slot online 2023

Savjeti – Jednostavne vježbe koje možete raditi kod kuće

Napisao admin

Bilo bi savršeno kada bismo mogle ostati u formi bez imalo uloženog truda, ali to, nažalost, nije moguće. Budući da zbog nedostatka slobodnog vremena, a nerijetko i motivacije, izbjegavamo odlazak u teretanu, najmanje i najbolje što možemo uraditi jeste vježbati kod kuće. Stoga vam otkrivamo pet jednostavnih vježbi za koje je potrebno izdvojiti 10 do 15 minuta dnevno, a koje daju odlične rezultate.


Preskakanje užeta (Foto: Cure.ba)

Čišćenje – Možda vam se čini smiješnim, ali čišćenje je jedan od najboljih vježbi. Redovno čišćenje neće vam pomoći samo da dom održite čistim, već će aktivirati vaše mišiće, doprinijeti zdravlju vašeg srca i pomoći vam da se oslobodite od depresije.

Stepenice – Umjesto lifta uvijek birajte stepenice. Ova jednostavna vježba pomoći će vam da za 10 minuta sagorite veliki broj kalorija u tako kratkom vremenskom roku.

Preskakanje užeta – Svakodnevno preskakanje užeta u trajanju od 10 do 15 minuta pomoći će vam da ostanete u kondiciji. Preskakanje užeta rezultira dobrom formom i mršanjem, a najbolje je da vježbate na otvorenom.

Boce umjesto bučica – Dvije flaše od 1 ili s litra napunite vodom i koristite kao bučice. Uz jednostavne vježbe ojačat ćete ruke bez odlaska u teretanu.

Knjiga na glavu – Osim što će vam pomoći da popravite držanje i pravilno se krećete, hodanje sa knjigom na glavi pomoći će vam da uspostavite pravilnu ravnotežu između glave i srca.

cure.ba

Komentari

komentara