slot online 2023

Sokovi su prošlost: – Hollywood “luduje” za supama koje tope kilograme

Napisao admin

Početak godine je idealno vrijeme za detoksikaciju, kaže Gwyneth Paltrow. Ona je zbog toga na svom sajtu posvećenom zdravoj ishrani postavila spisak stvari koje treba jesti ako želite da se otarasite viška kilogram i toksina, a glavne zvijezde su – supe!


Ilustracija (Foto: arhiva)

Za razliku od prošle godine, kada su zeleni sokići bili favorit zvijezda, sada se sve više ljepotica okreće supama koje se lako spremaju i prepune su antioksidanata.

Sokovi polako padaju u zaborav, a na njihovo mjesto dolaze sve kreativnije, raznobojnije i zdravije supe. Ali, imajte u vidu da ovde nije riječ o pilećoj supici kakvu je pravila vaša baka, već o potažima od povrća koji ne samo da će vas sjajno zasititi, već se i prave duplo jednostavnije i brže od klasičnih supa.

Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Millie Mackintosh i brojne druge slavne ljepotice kunu se u magičnu moć ovih “bućkalica”, a zvijezda “Iron Mena” podijelila je svoja dva omiljena recepta.

Supa od bundeve

Sastojci:

– 1 srednja bundeva, očišćena
– 2 kašike maslinovog ulja
– 2 kašike kokosovog ulja
– 1 veći luk, isjeckan
– 2 čena bijelog luka, isjeckana
– 2 kašike isjeckanog đumbira
– 1 kašičica kima
– 1/2 kašičice korijandera
– 3 šolje obične pileće supe

Priprema:

– Očišćenu bundevu začinite solju i biberom, na svaku polovinu stavite po kašiku maslinovog ulja pa pecite u rerni na 200 stepeni oko 35 minuta – treba da postane skroz mekana.

– U međuvremenu, na kokosovom ulju dobro prodinstajte crveni luk (oko 15 minuta) pa zatim dodajte bijeli luk, đumbir i sve preostale začine.

– Prodinstajte par minuta, čisto da se svi ukusi pomiješaju, pa onda dodajte supu i posolite po ukusu.

– Ostavite da se sve kuha dok se tikva ne ispeče, a onda meso od tikve ubacite u lonac sa supom i kuhajte još 10 minuta.

Na kraju sve stavite u blender i dobićete prijelepu narandžastu supu, koju možete da služite prelivenu maslinovim uljem ili uz malo pavlake.

ljepotaizdravlje.ba

Komentari

komentara