slot online 2023

Jutarnja rutina: Samo 10 minuta dovoljno je za savršeno stanje tijela i uma

Napisao H. H.

Užurbani način života često nam ne ostavlja dovoljno vremena da se na pravi način posvetimo sebi, posebno da izdvojimo dovoljno vremena za trening, koji bi trebalo da zauzima važno mjesto u našoj cjelokupnoj dnevnoj rutini. Iako većina od nas počinje da vježba, kako bi izgubila na težini i oblikovala svoje tijelo, trening je veoma važan, jer donosi mnogobrojne benefite našem zdravlju i podiže kvalitet svakog našeg dana.

Najbolji način da treningom poboljšate svoj dan je da svako jutro započnete vježbama, koje će ubrzati metabolizam, razbuditi vas, razbistriti um, a uz sve to podići nivo vaše energije i učiniti da vaše tijelo bude oblikovanije i ljepše. Nemojte se odmah izgovarati na to, kako ujutro nikako nemate vremena, kako doručkujete s nogu, šminkate se u žurbi i uvijek gubite vrijeme u gradskoj, jutarnjoj gužvi. Potrebno je da ustanete svega pola sata ranije i izdvojite 10 minuta za efikasan trening koji će u mnogome poboljšati kvalitet vašeg dana, nakon njega priuštite sebi zdrav doručak i primijetit ćete kako imate mnogo više volje i elana da se spremite i sa osmijehom, motivisani odete na posao.

Jutarnji trening ne mora biti naporan kardio trening, dovoljno je da se istegnete i uradite par dobro odabranih vježbi, koje će pokrenuti svaku mišićnu grupu vašeg tijela. Nakon samo mjesec dana redovno praktikovanog jutarnjeg treninga vidjet ćete kvalitetne promjene u vašem zdravlju, raspoloženju i izgledu.

Komentari

komentara