slot online 2023

Salo na donjem dijelu tijela ukazuje na probleme sa venama, a otečen stomak je rezultat prekomjernog opijanja

Napisao H. H.

Istraživanje koje se bavilo analizom tipa i oblika tijela, kao i načina gojenja, ukazuje na šest različitih tipova sala, u zavisnosti od toga u kom dijelu tijela se najviše akumulira.

Salo u gornjem dijelu tijela

Nagomilava se ukoliko unosite više kalorija nego što ih trošite, pa je glavni razlog zašto se ono stvara – prejedanje i neaktivnost.

Kako biste ga se riješili, bavite se aerobikom, hodajte, trčite ili plivajte minimum 30 minuta svakog dana. Prestanite da unosite vještački šećer, zaboravite na slatka pića i hranu koja vam prividno daje osjećaj sitosti.

Salo u donjem dijelu abdomena

Uzrokuju ga stres, anksioznost i depresija. Hormon stresa kortizol se akumulira u stomaku, zato izbjegavajte stresne situacije i pronađite način da se relaksirate, piše “Aura“.

Salo u donjem dijelu tijela

Može da nastane kao rezultat povećanog unosa glutena u ishrani, pa se savjetuju namirnice bez glutena. Kao vježba dobro će vam doći penjanje uz stepenice, koje najbolje sagorijeva salo sa butina i efikasno zateže mišiće na nogama. Takođe, svi oni koji imaju salo u donjem dijelu tijela ne bi trebalo da preskaču doručak, jer njime aktiviraju metabolizam odmah poslije ustajanja i sprječavaju osjećaj gladi kasnije u toku dana i uveče.

Otečen stomak

Veliki unos alkohola može da dovede do povećanog stomaka, pa zato smanjite broj čašica ako već želite da imate ravan stomak. Takođe, dnevni unos ishrane podijelite na više obroka i tako ćete najbolje ubrzati metabolizam.

Salo na donjem dijelu tijela uključujući i noge

Ovaj problem imaju žene koje imaju probleme sa venama, ali i trudnice, kod kojih dolazi i do oticanja nogu. Oticanje se sprječava smanjenim unosom soli koja izaziva zadržavanje tečnosti u organizmu.

Izbjegavajte sjedenje duže od pola sata dnevno, a u slobodno vrijeme se savjetuje ležanje sa malo podignutim nogama. Tako ćete spriječiti nagomilavanje tečnosti u nogama.

Komentari

komentara