slot online 2023

Najnovija dijeta – Alkalna dijeta omiljena među slavnima

Napisao admin

Gwyneth Paltrow, Kirsten Dunst, Jennifer Aniston i Victoria Beckham sljedbenice su nove alkalne dijete po čijem režimu u organizam morate da unosite samo 30 posto kisele hrane da bi pH vrijednost tijela bila između 7,35 i 7,45.


struk (foto:cure.ba)

Najnovija dijeta omiljena među slavnima je alkalna dijeta koja se sastoji od ishrane alkalnim namirnicama. Pomoću njih se pH vrijednost u organizmu odražava između 7,35 i 7,45.  

Promoteri dijete tvrde da osim mršavljenja, ovaj režim ishrane pomaže u liječenju raznih bolesti. Iako ne izgleda kao da bi trebala da bude na dijeti, supervitka Victoria Beckham oduševljena je dijetom, a stare sljedbenice su i Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston i Kirsten Dunst.  

Rigorozni režim upozorava da ne smiju da se konzumiraju namirnice koje stvaraju kiselost poput skroba i žitarica, a na popisu zabranjenih namirnica su tjestenine, pšenica i pasulj, svi mliječni proizvodi, meso, riba i školjke. Zabranjeni su čaj, kafa, šećer, gazirana pića i alkohol.  

Victoria je na Twitteru podijelila svoje oduševljenje novim programom ishrane, pohvalivši knjigu recepata Vicky Edgson i Natashe Coret.  

Po njihovom programu, bar 70 posto ishrane treba da bude alkalno, dok ostalih 30 posto može biti kiselo. To u osnovi znači samo puno voća i povrća. Autorice knjige tvrde da je kisela hrana teža za organizam jer stvara kisele ostatke u krvi što opterećuje jetru i bubrege.  

Ako se pravilno primjenjuje, ovaj režim ishrane poboljšava nivo energije i memoriju, liječi glavobolju, nadutost, bolesti srca, bol u mišićima i nesanicu, tvrdi knjiga.

cure.ba

Komentari

komentara