Zdravlje

Napitak od đumbira otapa bubrežni kamenac i čisti jetru

Napisao H. H.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da đumbir potiče rad probavnog sistema, ublažava simptome astme te sudjeluje u prevenciji bolesti kardiovaskularnog sistema.

Čaj od đumbira je djelotvoran u borbi protiv glavobolje, gripe i prehlade. Odličan je i za ublažavanje bolova i napetosti u mišićima, prenosi “Radiosarajevo

Svakodnevna konzumacija čaja od đumbira može ojačati imunološki sistem, a sve zahvaljujući visokom udjelu antioksidanata koji pomažu tijelu u odbrani od infekcija.

Samo jedna šoljica čaja od đumbira dnevno može smanjiti rizik od nastanka srčanog udara. Naime, čaj od đumbira može smanjiti rizik od nakupljanja plaka u arterijama.

Čaj od đumbira poboljšava cirkulaciju krvi. Bolja cirkulacija krvi znači bolji dotok vitamina, minerala i kisika u svaku stanicu vašeg tijela.

Čaj od đumbira sudjeluje u uništavanju virusa koji uzrokuju prehladu i gripu. Nedavno istraživanje je pokazalo da đumbir potiče ćelije raka na samouništenje.

Svakodnevnom konzumacijom čaja od đumbira ćete potaknuti eliminaciju toksina iz tijela, proces čišćenja jetre i poboljšati njezin rad.

Komentari

komentara