Zdravlje

Ovo su stvari koje žene uporno rade, a nisu odobrene od strane ginekologa i nanose veliku štetu intimnom području!

Napisao H. H.

Ako vas je strah od bolnog snošaja više nego što mu se radujete, zapitajte se dali je to zato što vas boli – a ako jeste, obratite se ljekaru. Bolan seks bi mogao biti uzrokovan mnogim razlozima, među kojima su i vaginalne infekcije, zatvor, fibroidi, endometrioza i ciste na jajnicima itd.

Hodanje u znojoj odjeći za teretanus

Zauzeti ste, a trebate odmah početi sa večerom ili trčati negdje po nalogu nakon što ste se oznojii – ali nemojte to raditi. Žene bi trebale odmah skinuti znojnu odjeću zato što klice pretežno rastu u toplom, vlažnom okruženju i mogu dovesti do infekcije.

Pretpostavka da je teško menstrualno krvarenje normalno

Bez obzira na godine ili koliko mislite da ste blizu menopauze trebate se pregledati ako morate mijenjati tampon ili uložak svaka dva sata ili pribjegavate duploj zaštiti – i tamponu i ulošku – kako bi ste izbjegli incident. Prosječni gubitak krvi tokom cijelog menstrualnog ciklusa trebalo bi da iznosi oko 80 mililitara.

Nošenje tangi

Najzad, odličan izgovor da ne nosite neudobno donje rublje: doktori kažu da tange mogu razvlačiti i nažuljati kožu, uzrokujući iritaciju, a tange ne dozvoljavaju uvijek ventilaciju. Bez kruženja zraka, to područje može postati pogodno za razvijanje klica.

Vjerujete svemu onome što pročitate na internetu

Stalno provjeravate vaše simptome na internetu? Oprezno sa Googlom! Istraživanje nekih cijenjih stranica kao što su Mayo Clinic, Medline Plus i Cleveland Clinic je dobro mjesto za početi, ali posjeta ljekaru je ipak preporučljivija.

Sami liječiti ono za šta mislite da je infekcija

Mnoge žene kupuju proizvode za infekcije na prvi znak vaginalnih promjena ili svrabeža. Ali ne radi se uvijek o infekciji, to može samo dovesti do ometanja postavljanja prave dijagnoze i u međuvremenu dovesti do pogoršanje simptoma,piše magazin.ba

Komentari

komentara