Ljepota

Uradi sama – Posvijetlite kosu!

Napisao admin

Da biste unijeli svjetlost u svoju kosu, ne morate sjediti u frizerskom salonu i tretirati kosu štetnim hemijskim sredstvima. Posvijetlite kosu sami, kod kuće! Uz pomoć sredstava, koje sigurno već imate u svojoj kući, možete dobiti prekrasne svijetle pramenove za samo nekoliko minuta.


Kosa ( Foto: Cure.ba )

1. LIMUN. Najpoznatije prirodno sredstvo za posvijetljivanje kose, definitivno je limun. Napunite čašu, 1/4 soka od limuna i 2/3 vode i smjesu nanesite na pramenove koje želite posvijetliti, izbjegavajući kvašenje kože glave. Neka limun na vašoj kosi ostane barem 2 sata, od kojih najmanje 30 minuta provedite na suncu. Nakon tretmana, kosu isperite vodom.

2. MASLINOVO ULJE. Osim što je njeguje i hrani, maslinovo ulje može i prosvijetliti vašu kosu. Namažite kosu uljem i provedite sat vremena  na suncu, potom dobro isperite kosu. Od maslinovog ulja, kosa će vam, ne samo biti svjetlija, nego i sjajnija i mekša. Ponavljajte ovaj tretman sve dok ne dobijete željenu nijansu.

3. ČAJ OD KAMILICE. Čajem od kamilice, također možete lijepo posvijetliti kosu. Skuhajte ovaj napitak i pustite ga da se u potpunosti ohladi. Operite kosu na uobičajen način, šamponom, a potom je nakon ispiranja pospite čajem. Opustite se na suncu barem 30 minuta. Tretman, možete ponavljati sve dok ne dobijete željenu nijansu.

4. MED. Na mokru kosu nanesite med, cijelom dužinom i ostavite ga da djeluje 2 sata. Med možete pomiješati i sa limunovim sokom, te smjesu nanijeti na vlažnu kosu, i provesti par sati na suncu. Nakon tretmana, temeljito operite kosu, šamponirajte više puta, kako biste bili sigurni da ste isprali sav med, a vaša će kosa poslije toga biti, osim svijetlija, i nevjerovatno sjajna.

5. PIVO. Ukoliko želite nekoliko svjetlijih pramenove, uzmite pivo! Pramenove  koji želite da vam budu svjetliji, nakvasite pivom i ostavite da se osuši na suncu. Nakon sat vremena, isperite kosu hladnom vodom. Tretman možete ponavljati više puta, sve dok ne dobijete željenu nijansu.

cure.ba

Komentari

komentara