Ljepota

Upomoć – Da li da se ošišam ili pustim kosu?

Napisao admin

Teška odluka. Pored pretraživanja raznoraznih internet stranica u potrazi za savršenom frizurom i kopiranja fotki omiljenih nam zvijezda čije bi glave voljeli da prekopiramo na svoju, rijetki su oni koji bez straha sjedaju u frizersku stolicu kada je potrebno promjenitili lični opis novom frizurom.


Kosa (foto: cure.ba)

Naravno, uvijek želimo ono što nemamo – oni sa kratkom žele dugu kosu, sa ravnom kovrdžavu, svoju staru prirodnu boju…

Prije nego što se uhvatite neke ideje dobro razmislite da li i kakvu dužinu želite. I pored povjerenja koje imate u svog frizera, bolje je da naglasite koliko bi zaista željeli da vas ošiša i šta vi mislite da vam najbolje pristaje. Kosa neće izrasti preko noći.

Kratka kosa

Svaka žena koja ima mala usta i nos izgleda bolje sa kratkom kosom, pogotovo ako je jače građe, jer kratki pramenovi ističu i otkrivaju ono najljepše na licu, a osobu čine ženstvenijom. Znajte da osim redovnog šišanja, kratka kosa traži svakodnevno oblikovanje. Kratke frizure su mnogo upečatljivije od dugih. Ako volite često mijenjanje boje kose i izgleda, kratka frizura je kao stvorena za vas.

Duga kosa

Kosa mora biti zdrava, gusta i kvalitetna. Kada je puštena, pokazaće svu svoju raskoš. Prednost su da možete da je svežete u rep ili punđu kada vam se ne sviđa kako izgleda. Talasasta ili kovrdžava kosa izgleda bolje kada je duga. Inače, duga kosa sužava okruglo lice i igra se sa vašim proporcijama, tako da može biti samo plus ako ste visoki ili krupni.

cure.ba

Komentari

komentara