Ljepota

Uzroci – Šta vašu kosu čini masnom?

Napisao admin

Ovo je pitanje koje se pitaju mnoge djevojke i žene. Prije nego što počnete rješavati problem masne kose, trebate znati koji je razlog tome. Pronađite uzrok masne kose, a zatim lako možete pronaći lijek za nju. Pogledajte neke od tih uzroka.


Žena (Foto: Cure.ba)

Lojne žlijezde. 

Jedan od najvažnijih faktora koji će vašu kosu učiniti masnom jeste prekomjerna proizvodnja masnoće od strane lojnih žlijezda u ljudskom tijelu. Ova tvar je poznat kao sebum. Kada se sebum proizvodi u velikom iznosu, onda će vaša kosa i tjeme biti masni. U ovom slučaju ne možete učiniti puno toga. Možete kupiti šampon za masnu kosu, i prati je što češće. 

Ruke. 

Mnogi od nas imaju lošu naviku da diraju svoju kosu sa rukama, i to više puta dnevno. To dovodi do više problema sa, poput opadanja ili mašćenja. Dakle, držite vaše ruke podalje od vaše kose koliko god je to moguće.

Hrana. 

Hrana je još jedan važan faktor koji često dovodi do formiranja ulja na našoj koži. Ako jedemo hranu koja ima velik udio ulja onda naše tijelo na prirodan način izbacuje višak. To se ulje akumulira u različitim dijelovima našeg tijela, uključujući našu kožu. To također dovodi do problema sa masnom kosom. Dakle, kontrolišite vašu ishranu i pokušajte isključiti masnu hranu iz naše prehrane. 

Prašina. 

Često se zbog zagađenja prljavština akumulirana na naše tjeme i kosu. To čini našu kosu ljepljivom, što mi često poistovjećujemo sa masnom kosom. Najbolji način da se borite protiv ovoga jeste da često perete vašu kosu. 

Gasovi. 

Gasovi iz vozila sadrže određeni postotak ulja. Oni također maste našu kosu, a kako bi se riješili masnoće vezane za ovaj problem, kupite blagi prirodni šampon i redovno perite vašu kosu. 

 

cure.ba

Komentari

komentara