Ljepota

Otkrivamo – Kako isfenirati, a ne oštetiti kosu?

Napisao admin

Bez četke i fena vaša frizura ne može biti savršena. No, ako kosu pogrešno fenirate, rizikujete da je ozbiljno oštetite. Otkrivamo vam kako isfenirati kosu, a da je pri tome ne oštetite.


Žena (Foto: Cure.ba)

Neodgovarajuća četka – Metalne četke za kosu nisu najbolji izbor. Budući da se metal brzo zagrije, on mnogo više šteti kosi. Stoga su najbolji izbor četke načinjene od kombinacije prirodnih i vještačkih materijala.

Toplota – Previše topao zrak isušuje kosu, pa je stoga mnogo bolje da se odlučite za umjerenu temperaturu. Ovo je posebno važno ako imate kovrđavu kosu koja je obično mnogo više suha od ravne kose.

Zadržavanje fena na jednom mjestu – Ako ne želite oštetiti kosu, fen nemojte dugo zdržavati na istom mjestu. Neka fen uvijek bude u pokretu kako ne biste oštetili kosu.

Ugao pod kojim držite fen i četku – Četku držite vertikalno, a fen horizontalno. Fenom uvijek pratite četku kako biste kosu što bolje isfenirali.

Zatezanje – Dok fenirate kosu nemojte pramenove previše zatezati, praviti grube pokrete četkom ili snažno povlačiti kosu. Ako želite da vam kosa izgleda zdravo i njegovano, postupajte sa njom nježno dok je fenirate.

cure.ba

Komentari

komentara