Ljepota

Savjeti – Izravnajte kosu na prirodan način

Napisao admin

Ravna kosa je uvijek najpopularniji i najklasičniji izbor za žene.


Kosa (Foto: Cure.ba)

Ali ravnanje kose s peglom ili hemikalijama mogu oštetiti vašu kosu. Dakle, možete to uraditi na prirodan način, tako što ćete napraviti domaće maske za ravnanje kose. Pogledajte neke od njih u nastavku. 

1. Banana i papaja. 

Zgnječite zrelu bananu i papaju u zdjelu te ih dobro izmiješajte da se formira smjesa. Sada, dodajte dvije kašike meda u smjesu. Primijenite ovu masku na vašu kosu. Nakon što se maska osuši, stavite šampon i operite kosu s hladnom vodom, a zatim češljajte kosu. Nemojte prestati češljati kosu, dok je u potpunosti ne osušite. Primijenite ovaj paket dva puta sedmično kako bi dobili ravnu kosu. 

2. Glina i rižino brašno.

Dodajte 1 šoljicu gline, 5  kašika rižinog brašna i 1 bjelance u zdjelu i dobro promiješajte. Sada, dodajte malo vode i napravite finu pastu. Prije nanošenja ove maske, uradite masažu toplim uljem. Držite masku oko 30 minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Nanesite ovu domaću masku za ravnanje kose jednom u sedam dana u mjesecu. Redovna upotreba ove domaće maske može u potpunosti ispraviti vašu kosu. 

3. Kokos i sok od limete.

Uzmite kokosovo mlijeko i naspite u zdjelu. Zatim, dodajte sok limete. Držite smjesu u hladnjaku dok ne postane kremasta. Sada, nanesite kremastu masku na vašu kosu, uključujući i vlasište. Zamotajte vrući peškir i držite tako jedan sat. Isperite. Nanesite ovu masku tri puta sedmično kako bi izravnali vašu kosu. 

4. Regeneratori. 

Regeneratori su jedan proizvod za njegu kose koji vam može pomoći pri ravnanju kose. Nanesite ga nakon šamponiranja kose. Nježno masirajte pogotovo krajeve kose. Operite i osušite kosu.

cure.ba

Komentari

komentara