Ljepota

Ne, ne i ne! – Ovo svakodnevno radite, a narušava vam ljepotu kose i kože!

Napisao admin

Vjerovali ili ne, greške koje ne smatramo pretjerano štetnim mogu uticati na zravlje i ljepotu vaše kose i kože.


Lice (Foto: Cure.ba)

Kada govorimo o beauty greškama, prva pomisao bila bi prevelika, vidljiva razlika između boje pudera i prirodnog tena, prejako rumenilo ili slepljene trepavice. Zapravo, prave beauty greške su one koje ne kvare samo vaš izgled, već utiču na zdravlje vaše kose i kože.

Predstavljamo vam greške koje svakodnevno prave gotovo sve žene, a na koje bi svakako trebalo obratiti pažnju.

1. Ne ispirate šampon temeljno

Ukoliko imate problema sa temenom koje vas stalno svrbi i peruta se, verovatno je problem u nedovoljnom  ispiranju kose nakon šamponiranja. Većina žena šampon ispere samo ovlaš, čiji ostataci na temenu, kako navode stručnjaci, uzrokuju začepljenje pora, svrab, pa čak i gljivice.

2. Šminku uklanjate samo maramicama za skidanje šminke

Ako ste se prepoznali u ovoj stavci, predlažemo da napravite mali test: nakon što uklonite šminku sa lica maramicom za skidanje šminke, na tufer nanesite losion za čišćenje i pređite preko celog lica. Količina prljavštine na tuferu pokazaće da maramice nikako nisu dovoljne. Nakon njih uvek koristite i gel ili losion za čišćenje.

3. Istiskujete bubuljice i mitesere bez prethodne dezinfekcije ruku

Ovu grešku ne treba posebno objašnjavati – ukoliko želite da se rešite mitesera i bubuljica – prestanite da ih  istiskujete – pogotovo prljavim rukama!

4. Brijete noge na suvo

Nikad nemojte ovo raditi jer ćete tako oštetiti kožu koja će nakon toga biti suva, perutava i iziritirana! Nije neophodno koristiti pene za brijanje, ali noge pre brijanja obavezno morate premazati sapunicom ili gelom za tuširanje!

5. Ne obraćate pažnju na kožu vrata

Nije važno što sada nemate bore na vratu – kroz nekoliko godina biće vam žao što ga nisite negovale. Svaki put kad nanosite kremu na lice, nikako ne zaobilazite predeo vrata i dekoltea.

6. Odbijate korišćenje kreme za područje oko očiju

Slično kao i sa vratom. Bore koje dobijete oko očiju kasnije je nemoguće ukloniti prirodnim putem pa je važno svakodnevno koristiti kremu za područje oko očiju, koje možete naći u svim apotekama po pristupačnim cenama.

7. Regenerator nanosite na celu kosu

Regenerator nikad nemojte nanositi na teme jer vam kosa neće izgledati bujno i brzo će se umastiti. Nanosi ga samo isključivo na donju polovinu kose

cosmopolitan.rs

Komentari

komentara