Ljepota

Pet savjeta za ljepotu – Sve čudesne moći sode bikarbone!

Napisao admin

Soda bikarbona osim za kuhanje i pranje može biti i tajni sastojak za ljepotu. Svima je dostupna, nije opasna po zdravlje, a uz to je i jeftina.


Soda bikarbona (Foto: Arhiva)

Evo nekoliko jednostavnih trikova koji mogu svakoj ženi pomoći da sačuvaju svoju ljepotu.

Maska za lice

U blenderu pomešajte kašiku sode bikarbone, dve kašike ovsenih pahuljica i malo meda. Vode dodajte onoliko koliko je potrebno da se dobije gusta smesa. Masku nanesite na lice i pustite da deluje 10 minuta, nakon toga operite.

Protiv mitisera

Mitisere takodje možete pobediti ovim prirodinim trikom. Malo gela za umivanje pomešajte sa kašikom sode bikarbone i kašikom soli. Nanesite na suvu kožu i sačekajte pet minuta.

Čišćenje lica

Stavite malo sode bikarbone na dlan, dodajte par kapljica vode i utrljajte na lice. Nakon toga isperite. Pazite da vam smesa ne uđe u oči, jer će vas peći.

Pedikir

U toplu vodu stavite dve ili tri kašike sode bikarbone i par kapi nekog esencijalnog ulja (pokušajte sa lavandom jer je dobra za opuštanje). Stopala natapajte petnaestak minuta uz nežan piling.

Za skidanje lažnog tena

Kreme za samopotamnjivanje često ostavljaju ružne fleke na telu, posebno ako ih ne upotrebite pravilno. Soda bikarbona je dobro rešenje da se to izbegne. Sok jednog svežeg limuna i par kašika sode bikarbone i dobićete gustu pastu. Iskoristite je ako piling i istrljajte telo dok fleke ne nestanu.

magazin.ba

Komentari

komentara