Ljepota

Recept za lijepo lice – Na lice stavite krompir i dodajte mu…

Napisao admin

Iskoristite vikend i pripremite maske za lice od povrća koje imate u frižideru. Koža će vam biti zahvalna. Povrće je još jedna od namirnica koje možete iskoristiti u službi ljepote.


Maska za lice (Foto: Arhiva)

Ukoliko imate problema sa kožom lica, isprobajte jedan od ovih prirodnih tretmana i sami napravite masku za lice od povrća. Garantujemo vam uspjeh!

Maska za lice od paradajza

Napravite pire od paradajza. U smesu dodajte nekoliko kapi limunovog soka, pola kašičice gline i sandalovinu u prahu. Sve to dobro izmešajte i primenite masku na lice i vrat. Ostavite da se osuši, a zatim isperite hladnom vodom kako biste dobili besprekornu kožu.

Maska za lice od šargarepe
Šargarepa je bogata vitaminom A, te je dobra za osetljivu kožu. Ovo povrće se koristi kao prirodni lek protiv akni, bubuljica, mitisera, pigmentacije i osunčanog tena. Napravite sok od šargarepe i dodajte nekoliko kapi limunovog soka, meda i mleka.

Nanesite masku na lice i masirajte oko dva minuta. Ostavite da odstoji 15 minuta i isperite hladnom vodom. Takođe, ovom maskom možete da tretirate i  tamne mrlje na koži oko kolena ili laktova, kako biste ih izbeleli.
 
Maska za lice od krompira
Ova maska je odlična za one koji imaju problema sa suvom kožom. Ako da sprečite svrab, samo izgnječite krompir i njime masirajte lice. Drugi način primene jeste da krompir izribate i pomešate ga sa sitnim sirom. Sve dobro izmešajte i nanesite na lice. Ostavite da deluje 10 minuta, a zatim isperite mlekom i hladnom vodom.
 
Maske za lice od luka
Luk obiluje vitaminima A, C i E, koji štite kožu od sunčevih zraka, kao i slobodnih radikala. U odgovarajuću posudu sipajte ½ kašičice kukuruznog brašna, sandalovinu u prahu, sitan sir, sok od limuna i pastu od luka. Dobro izmešajte i dodajte nekoliko kapi mleka kako biste napraviti testo. Nanesite masku na lice i ostavite 10 minuta. Isperite hladnom vodom.

vecernji.hr

Komentari

komentara