Ljepota

Otkrivamo – Greške koje štete zdravlju i ljepoti lica

Napisao admin

U želji da pravilno njegujemo lice, sačuvamo zdravlje i ljepotu kože, često pravimo štetne greške. Otkrivamo vam šta ne biste trebali raditi ako želite imati savršen ten.


Žena (Foto: Cure.ba)

Pogrešni proizvodi – Izbjegavajte kozmetiku koja sadrži previše hemikalija. Kozmetika koja sadrži alkohol i sastojak SD-40 nije preporučljiva za njegu kože, pogotovo jer mogu biti iritantni za osjetljivu kožu, kao i kožu sklonu aknama.

Pogrešne kombinacije – Ako anti age proizvode koristite previše često i to u kombinaciji sa pilingom, rizikujete da umjesto ublažavanja bora oštetite kožu.

Prekomjerna hidratacija – Prekomjerna hidratacija nije najbolje rješenje za suhu kožu. Umjesto da vam se lice uvijek sija od prekomjernog nanošenja hidratantnih krema, mnogo je bolje rješenje da novac uložite u ovlaživač zraka.

Sa šminkom u krevet – U krevet nikada ne odlazite našminkani. Prije spavanja obavezno skinite šminku i umijte lice.

Stara šminka – Redovno provjerevajte rok trajanja i kvalitet šminke. Stara šminka može iritirati kožu, izazvati upale i druge ozbiljne zdravstvene poteškoće. Stoga, šminku kojoj je istekao rok trajanja, kao i onu koja je promijenila izgled ili miris obavezno bacite.

cure.ba

Komentari

komentara