Zdravlje

Otkrivamo – Zbog čega ste umorni?

Napisao admin

Sigurno se mnogo puta osjećate umorno, kada vam se jednostavno ništa ne radi. Sigurno je da današnji haotični život utiče na to, ali osim toga postoje još neke stvari koje nas čine umornim.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

Ekstremni umor ima mnogo opasnosti za zdravlje. Možete osjećati mučninu, glavobolju i sl. A u isto vrijeme umor može biti simptom mnogih bolesti. To samo može biti upozorenje za vas od nadolazećih zdravstvenih problema. Naprimjer, ako imate nepravilan rad štitnjače, AIDS, anemiju i sl., onda oni mogu biti jedan od uzroka vašeg umora.

Depresija i stres također su neki od glavnih uzroka umora. Nepravilne prehrambene navike, hronični bolovi su također neki od uzroka umora. Za vođenje zdravog načina života trebate napraviti neke izmjene u vašem stilu života. U nastavku pogledajte šta to sve može biti uzrok vašeg umora. 

1.    Spavanje. 

Nepravilno spavanje je jedan od uzroka umora. Ako vaše tijelo svakodnevno ne dobiva dovoljno sna ( barem 6-8 sati ) onda to izaziva umor.

2.    Bolesti. 

Ako osjećate ekstremni umor i stvarno ne možete analizirati razloge koji stoje iza umora, onda to može biti simptom bolesti. 

3.    Životni stil. 

Moderni stil života je tako užurban da se mora raditi 8-9 sati, nekad čak i više. Poslovna putovanja i ostale stvari vezane za posao, nas čine umornim. 

4.    Psihološki razlozi. 

Ako osoba ima psihičkih problema poput depresije i stresa, javlja se umor. 

5.    Hrana. 

Morate unositi dovoljno hrane u vaš organizam, kako bi ispunili svoje energetske potrebe za taj dan. No, kako bi se smanjila tjelesna težina i održala vitka figura, većina nas ne jede kvalitetnu i hranjivu hranu, a upravo ta nepravilna ishrana dovodi do umora.

6.    Metabolički poremećaji. 

Nepravilan rad crijeva, bolesti bubrega, itd. su neke od najvažnijih uznemirujuće bolesti koje nas čine umornim.

7.    Pretilost. 

Pretili ljudi imaju veću vjerojatnost da pate od umora od mršavijih ljudi. Dakle, vaša težina također može biti jedan od razloga umora.

cure.ba

Komentari

komentara