Zdravlje

TRAŽITE LIJEK ZA UMORNE OČI? Spas se krije u kuhinji!

Napisao H. H.

Pogledajte kako da na prirodan način opustite umorne oči kod kuće!

Stresan život može da ostaviti trag na našim očima. Kada imamo mnogo problema ili smo previše umorni, opterećujemo ne samo duh i tijelo, već i oči. Nekoliko sati korištenja računara takođe opterećuje oči, a nedostatak sna uzrokuje otečenost ili tamne krugove oko očiju, prenosi “Dnevno“…

Kriške krastavca

Prirodna pomoć krije se u našem frižideru. Krastavci su vjerovatno najpoznatija vrsta povrća koja se koristi za umorne oči. Ako želite najbolji mogući učinak, hladne kriške krastavca stavite na oči svako jutro. Svojom ugodnom hladnoćom osvježiće oči i smanjiti njihovu otečenost. Koristite ga odmah nakon sječenja i ostavite na očima oko 20 minuta.

Kesice čaja

Tanin u čaju čini čuda, jer zateže i učvršćuje kožu. Za ovaj tretman možete koristiti bilo koji čaj, ali najviše se preporučuje zeleni čaj. Čaj se ne kuha, već se potopi u hladnu vodu na nekoliko minuta. Nakon toga se iz njih iscijedi višak vode i stavi na oči. Vrećice čaja držite na očima oko 10-15 minuta.

Oblog od žalfije

Žalfija je, osim u kuhinji, vrlo popularna za ublažavanje nekih zdravstvenih tegoba. Djeluje protivupalno i, za razliku od kamilice, ne isušuje kožu. Odlična je za umorne i otečene oči. U 250 ml vruće vode stavite kašiku žalfije i pustite da odstoji oko 10 minuta. Čaj procijedite. Umočite vatice i njima prekrijte oči.

Hladna kašika

Sve što je hladno ili smrznuto pomoći će vašim umornim očima. Čak će i hladna kašika dati pozitivne rezultate na vašim očima. Ako želite da isprobate ovu metodu, preko noći zamrznite dvije kašike. Nakon buđenja ih stavite na oči i držite tako sve dok se kašike ponovo ne zagriju. Nakon ovog tretmana, vaše oči će izgledati opušteno i naspavano.

Komentari

komentara