Zdravlje

OTAC MALOG RADENKA: “Nije samo ortoped, još dvije doktorice su krive za smrt moga sina”!

Napisao H. H.

Otac tragično nastradalog Radenka (8) iz srbijanske Loznice, Milan Nikodinović, tvrdi da je za smrt njegovog sina pored ortopeda Dobrivoja Bojanića, odgovorno bar još dvoje doktora.

Naime, Milan je Radenka od stavljanja gipsa 1. oktobra u čak četiri navrata vodio u bolnicu u Loznici jer je imao visoku temperaturu i veliki otok na ruci.

Prva tri puta Radenka je pregledala izabrana doktorica, a četvrti put, u srijedu 5. oktobra, dežurna doktorica Milena Filipović rekla je ocu “da je sve u redu, da ne brine i da mu je dijete zdravo”, piše “Telegraf“…

Milan Nikodinović uvjeren je da bi mu sin bio živ da su loznički doktori na vrijeme reagovali i primijetili infekciju.

“Kad je moj Radenko u nedjelju, dan pošto su mu stavili gips, dobio temperaturu, odmah smo otišli kod doktora. I u ponedjeljak isto, i u utorak… U srijedu predveče, kad smo pošli kod pedijatra, nije radila naša izabrana doktorica. Dežurna je bila dr Milena Filipović. Ona je tvrdim, doslovce rekla ovako: “Djetetu nije ništa. Sve je u redu sa malim. Temperatura je normalna za takvo stanje, samo nije pravilno držao ruku. Ali, evo, povedite ga na ortopediju…””, izjavio je Milan i dodaje:

“Kada smo ga odveli na ortopediju, oko 23 sata stanje mu se dodatno pogoršalo i poslali su ga hitno u Beograd. Ostalo znate, tada mu već nije bilo spasa. Ali tvrdim, da su mog Radenka na vrijeme poslali u Beograd, da su primijetili infekciju, on bi danas bio živ”.

Komentari

komentara