Zdravlje

VAPAJ OČAJNE MAJKE: “Molila sam sina da ne vjeruje Petroviću, smršao je 20 KILOGRAMA ZA 40 DANA”

Napisao H. H.

Marijan i ja ostali smo bez njegovog oca i on je zbog tog gubitka dobio averziju prema medicini. To je razlog zašto se, kada mu je dijagnostikovan kancer pankreasa, obratio za pomoć (srbijanskom nadriljekaru) Miroljubu Petroviću, imajući u njega puno povjerenje.

Ovako za “Blic” priča Jelenka Batovac, majka Marijana Batovca koji je preminuo u martu 2018. godine. Njegov prijatelj Bojan Savić prethodno je ispričao i dostavio poruke u kojima se vidi da Miroljub Petrović teško oboljelom čovjeku u cilju ozdravljenja nudi svoje biljne proizvode (tinkture), kao i da ode u njegov centar na liječenje.

Bojanove riječi kroz suze je potvrdila je i Marijanova majka.

“Moj sin bio je mladić od 83 kilograma. Kada mu je dijagnostikovan rak pankreasa, kontaktirao je putem e-maila Miroljuba Petrovića koji mu je predložio svoju detoks terapiju, odnosno da mjesec dana pije samo njegove tinkture i sokove. Marijan se strogo držao te terapije. Nakon 40 dana smršao je 20 kilograma”, govori Jelenka.

Kako dodaje, sina je molila da jede hranu, jer mu je bila potrebna snaga.

“Znala sam da je to što sluša Petrovića besmisleno. Nakon razmjenjenih poruka putem e-maila, oni su se čuli telefonom i moj sin je kupio njegove tinkture. Sjećam se, čak 17 bočica tih tinktura bilo je poređano na stolu, morao je da ih kupuje više jer ne može jedna da traje cijelu terapiju, a kupio je i nekakva ulja za masiranje spolja”, dodaje Marijanova majka.

Kako su ranije rekli i Marijanov prijatelj Bojan Savić i sestra preminulog Slavča Petrova Biljana Jovanović, jedna bočica Petrovićeve tinkture košta oko 700-800 dinara. U tom trenutku Marijan je vjerujući Petroviću, dao preko 15.000 dinara. Međutim, ono što se može primjetiti jeste to da Petrović veoma vješto ne ostavlja pisani trag kada dođe do toga da svojim pacijentima govori o cijeni tinktura ili kada im nudi da dođu u njegov centar na jugu Srbije. Tada sa dopisivanja prelazi na telefonske razgovore.

“Kada je moj sin rekao Petroviću da mu od tinktura nije bolje i da su tumor markeri rasli, rekao mu je da nije pravilno koristio njegovu terapiju i da bi bilo najbolje da dođe u njegov centar”, dodaje ona.

Kako kaže, averziju prema regularnoj medicini dobio je kada je ostao bez oca.

“Išao je i kod doktora, ali je pokušao i nekoliko vidova alternativne medicine. Prije nego što se obratio Miroljubu, imao je svog psihoterapeuta, zatim nutricionistu kojoj je plaćao 60.000 dinara način spremanja ishrane. Međutim, Marijanu koji im je vjerovao i plaćao njihove usluge u jednom trenutku nestalo je novca, nakon čega se promijenio tok njihove priče, i verujem da su ga neki od njih samo iskoristili. Izgubila sam dijete i ostala sama, ogorčena sam i tužna”, dodaje Jelenka za “Blic“.

Komentari

komentara