Zdravlje

DJEČAKU GLAVA STAJALA NA 180 STEPENI: Ovaj dječak cijeli život gledao NAOPAČKE! (VIDEO)

Napisao A. K.

Životna priča jednog indijskog dječaka, kome je zbog previše izraslog vrata i rijetkog defekta kičme svaki dan bio mučenje, preokrenula se zahvaljujući humanim i dobrim ljudima.

Operacija je dječaku u potpunosti promjenila život, Mahendra konačno može da ispravi svoj vrat i uspraviti glavu. Prije hirurškog zahvata njegov život bio je prava noćna mora.

Dječak nije mogao ići u školu, morao je svo vrijeme biti kod kuće, najčećšće sasvim sam. Nije bio sposoban da hoda, a nije bio ni u stanju da samostalno jede ili da sam ode u toalet.

Pitanje da li bi došlo do čudesnog preokreta u Mahendrinom životu da ova priča o njegovoj tužnoj sudbini nije došla do Džuli Džons, koordinatorke iz srednje škole u Liverpulu.

– Bilo je strašno vidjeti Mahendrove slike u teškom stanju. U glavi mi je bila jedna misao da je to moglo da se dogodi i mom sinu i da bi tada uradila sve da mu pomognem – rekla je Džuli, koja je preko interneta organizovala skupljanje dobrotvornih priloga. Za vrlo kratko vrijeme obezbjedila je 12.000 funti potrebnih za operaciju.

Sedam mjeseci nakon operacije u kojoj je vratni diskus zamenjen dijelom karlične kosti, Mahendrin život se promijenio na bolje.

– Odlično je vidjeti ga danas. On je sada sposoban da drži glavu uspravno i svi parametri pokazuju da njegov oporavak teče odlično. Na rentgenskim snimcima ne vide se nikakve komplikacije. Primjetno je da se Mahendra promijenio i kao ličnost – umjesto povučenog dječaka on je postao komunikativna i veselaosoba, koja ne zavisi u potpunosti od pomoći svoje porodice – izjavio je doktor Krišman, koji je operisao dečaka.

Mahendrova porodica bila je presretna nakon uspješnog hirurškog zahvata.

– Ovo je pravo čudo! Moj sin izgleda dobro, njegov život će od sada biti puno lakši
i drugačiji – izjavio je otac Mukeš.piše kreativan.info.

Komentari

komentara